A fehéreket kirekesztő módon rendezte be az osztálytermet egy tanár + videó

A tanár egy videóban dicsekedett arról, hogy úgy rendezte be a tantermet, hogy az csak – bevallása szerint – a fekete bőrűeknek legyen megfelelő. Arról is beszélt, hogy megpróbálta minimálisra csökkenteni a fehér személyek említését a tananyagok leadása során – számolt be a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 08. 25. 14:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Utah állambéli Salt Lake City közelében található William Penn Általános Iskola negyedik osztályosokat tanító tanára egy videót tett közzé a közösségi médiában, amelyben az osztálytermével dicsekedett, és amely saját bevallása szerint „nem fehér” diákoknak lett berendezve.

A tanárnő elmondta azt is, hogy a tanórákon igyekszik korlátozni a fehér bőrű emberek említését, amikor leadja a tananyagot a diákoknak, és hozzátette, hogy minden bizonnyal a „flancos, fehér szülők” bírálni fogják a munkáját.

Csakhogy nem a szülőktől jött a kritika, hanem a munkahelyi vezetőségtől. A New York Post beszámolója szerint Nichole Higgins, a William Penn Általános Iskola igazgatója egy közleményben reagált, és elmondta, hogy személyesen elkötelezett amellett, hogy minden diák biztonságban és szívesen látottnak érezze magát az intézményben, majd hozzátette, hogy a tanár viselkedése egyáltalán nem helyénvaló.

A tanár azóta törölte a posztot, a tankerület pedig vizsgálatot indított, mert szerintük megsérthette az irányelveket, ha a jóváhagyott tantervtől és szabványoktól eltérő dolgokat tanított, vagy ha bármelyik diákot diszkriminálta. A tankerület megjegyezte, hogy korrekciós intézkedéseket fognak tenni, ha a vizsgálat során kiderül, hogy a tanár megsértette a szabályokat.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.