Brüsszel nyíltan népszerűsíti az iszlamizmust + videó

A nemzetközi ifjúsági nap alkalmából az Európai Parlament egy fejkendős francia nő fotóját tette közzé, az Európai Bizottság pedig a Muszlim Testvériség nevű iszlamista szervezethez közel álló FEMYSO nevű szervezet fényképét illesztette be a videójába. Utóbbi szervezetet már évek óta bőkezűen támogatja az Európai Unió – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA2022. 08. 19. 9:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iszlamizmust népszerűsíti Brüsszel. Az Európai Bizottság ugyanis egy, a Muszlim Testvériség nevű iszlamista szervezethez közel álló szervezetet, a fiatal muszlimokat tömörítő FEMYSO képét is belevágta abba a videóklipbe, amellyel a nemzetközi ifjúsági napot köszönti. A felvételt az Instagramon tették közzé.

A felvételen a bizottság elnöke, Ursula von der Leyen üdvözli az európaiak új generációjának szellemét és a képsorok között feltűnik egy fekete pólót viselő, fiatalokból álló társaság, akiknek a ruhán jól kivehető az Európai Muszlim Fiatalok és Diákok Fóruma (FEMYSO) logója.

Fotó: Instagram

A Le Figaro nevű francia lap számolt be róla, hogy a nemzetközi ifjúsági napot az ENSZ hozta létre 1999-ben, azóta minden év augusztus 12-én ünneplik. Az idén készített néhány tíz másodperces klip kiemeli az európai fiatalok egyesületeinek számos kezdeményezését különböző területekről, beleértve a környezetvédelmet, a szolidaritást és a kultúrát.

A videóban a FEMYSO az egyetlen felekezeti szövetség. A szervezet egyébként tavaly novemberben számos vita forrása volt, az Európa Tanács és az Európai Unió ugyanis egy kampány keretében népszerűsítette a hidzsábot, azaz a muszlim nők arcát és testét elfedő leplet. Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős biztosa ezzel kapcsolatban a Twitteren közzétett egy fotót, amelyen a FEMYSO képviselőivel együtt látható, bejegyzésében pedig azt írta, hogy a fiatal muszlimok helyzetéről Európában, továbbá a sztereotípiák, a diszkrimináció és a gyűlölet okozta kihívásokról egyeztetett velük.

Marlene Schiappa francia állampolgárságért felelős miniszter a történtek miatt élesen bírálta Helena Dallit, mivel a FEMYSO agresszív módon támadja Franciaországot, annak kormányát és kultúráját, továbbá minden rosszért őket okolja a muszlim szervezet, amely közel áll a Franciaországban feloszlatott Muszlim Testvériség nevű iszlamista szervezethez. Schiappa ezért felszólította az európai illetékeseket, hogy ők is tegyék a munkájukat a radikális iszlámizmus elleni küzdelemben, ahogy Franciaország is teszi.

Ám nem az Európai Bizottság klipje az egyetlen, ahol az iszlamizációt népszerűsíti Brüsszel, ugyanis az Európai Parlament is közzétett egy videót, amelyben Franciaországot egy Khaoula nevű, fejkendőt viselő fiatal lány képviseli, aki arról beszél, hogy Európa jövője egy sokszínű, összetartó és élénk Európa.

A Le Figaro értesülései szerint 2007 óta rendszeresen támogatja az Európai Bizottság a FEMYSO-t, eddig 210 000 eurót kaptak. A cikkből az is kiderül, hogy a FEMYSO európai fellépése elsősorban a muszlim fejkendő viselésének szabadságát támogató kommunikációból és plakátkampányok közzétételére irányuló lobbitevékenységből, kutatási projektekből és az európai fiatalok számára szervezett szemináriumok megrendezéséből áll. A szervezet rendszeresen támadja Franciaországot amiatt, hogy a francia törvény értelmében korlátozzák nyilvános helyen a szemmel látható, feltűnő vallási jelképek viselését, beleértve a muszlim fejkendőt is.

A FEMYSO és az Európai Bizottság közti kapcsolatokról kérdezte Nicolas Bay francia EP-képviselő Didier Reynders igazságügyi biztost, aki azt a választ adta a francia jobboldali politikusnak, hogy a szóban forgó muszlim szervezetnek nyújtott támogatások során nem merült fel annak gyanúja, hogy megsértették volna az uniós értékeket, ezért az Európai Bizottság nem kíván véget vetni a FEMYSO-val fennálló partnerségének.

Borítókép: a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából az Európai Parlament egy fejkendős francia nő fotóját tette közzé, az Európai Bizottság pedig a Muszlim Testvériség nevű iszlamista szervezethez közel álló FEMYSO nevű szervezet fényképét illesztette be a videójába (Fotó: Instagram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.