Lángokban áll egy kubai üzemanyagraktár

A katasztrófát villámcsapás okozta, legalább egy ember életét vesztette, többeket eltűntként tartanak nyilván.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 07. 18:41
null
Matanzas, 2022. augusztus 7. Helikopterrõl oltják a tüzet, miután kigyulladt egy üzemanyagraktár a Kuba északi részén fekvõ Matazanas kikötõjében 2022. augusztus 6-án. A raktárban elõzõ este egy villámcsapás következtében felrobbant egy üzemanyagtartály, ami további tartályok robbanását idézte elõ. Legalább egy ember vesztette életét a tûzben, tizenhét embert eltûntként tartanak nyilván és további több mint százhúsz sérültet kórházba szállítottak. MTI/AP/Ramon Espinosa Fotó: Ramon Espinosa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatos robbanások után lángokban áll Kuba északi részén egy üzemanyagraktár – közölte vasárnap a kubai elnök hivatala. „A tűzoltók továbbra is a heves lángok megfékezésén fáradoznak” – áll a közleményben, amely szerint időközben Mexikóból és Venezuelából szakemberek érkeztek a helyi tűzvédelmi hatóságok támogatására.

Péntek este villámcsapás következtében felrobbant egy üzemanyagtartály Matanzas városának kikötőjében.

A lángok gyorsan átcsaptak a létesítmény más részeire is, további tartályok robbanását előidézve. Legalább egy ember vesztette életét a tűzben, tizenhét embert eltűntként tartanak nyilván, több mint százhúsz sérültet pedig kórházba szállítottak. A kubai vezetés szerint vasárnapra már csak huszonnégy páciens szorult orvosi ellátásra, nyolc ember állapota azonban továbbra is válságos. Miguel Díaz-Canel kubai elnök helyszíni szemlét tartott és meglátogatta az áldozatokat a kórházban.

Matanzas kikötője felfüggesztette működését, a hatóságok átterelték a hajóforgalmat más kikötők felé. A tartományi vezetés szerint mintegy 800 embert elővigyázatosságból evakuáltak a környékről.

Kuba komoly gazdasági nehézségekkel és energiaellátási problémákkal küzd. Az utóbbi időben gyakrabban voltak áramkimaradások a karibi szigeten. A tartályokban kubai nyersolajat és importált nehézolajat tartottak, amelyet mindenekelőtt áramtermelésre használnak.

Borítókép: Helikopterről oltják a tüzet, miután kigyulladt egy üzemanyagraktár a Kuba északi részén fekvő Matazanas kikötőjében 2022. augusztus 6-án. (Fotó: MTI/AP/Ramon Espinosa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.