időjárás 1°C Mária 2023. december 8.
logo

Varga Mihály megerősítette: közel egymilliárd euró érkezik Brüsszelből

Letartóztatták a nigériai templomi mészárlás gyanúsítottjait

MTI
2022.08.09. 18:14 2022.08.09. 18:17
Letartóztatták a nigériai templomi mészárlás gyanúsítottjait

A nigériai hatóságok több embert őrizetbe vettek kedden, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek a júniusban elkövetett, negyven ember életét kioltó terrortámadásban egy katolikus templomnál – közölte a hely sajtóval kedden a nigériai vezérkari főnök.

Leo Irabor elmondta: a támadókat egy összehangolt műveletben sikerült elfogni, melyben a katonaság, az elhárítás és a rendőrség is részt vett. Azt nem árulta el, pontosan hol és mikor találtak rá a gyanúsítottakra, később azonban kiderült, hogy összesen öt embert vettek őrizetbe a terrortámadással összefüggésben. Letartóztatták továbbá az öt feltételezett elkövető bújtatóját is, aki még a támadás előtt biztosított menedéket a gyanúsítottaknak. 

A vezérkari főnök a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árulta el a gyanúsítottak kilétét. A hatóságok gyanúja szerint a Nyugat-afrikai Iszlám Állam (ISWAP) követte el a hívők elleni támadást a Szent Ferenc katolikus templomban, a délnyugat-nigériai Ondo államban június 5-én.

 

 

Borítókép: A nigériai templom a negyven életet követelő támadás után (Fotó: Europress/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.