Őrizetbe vették a gyilkos embercsempészt

Harminckilenc vietnami bevándorló haláláért felelős.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 10. 17:21
39 bodies discovered in truck in Essex, England
THURROCK, ENGLAND - OCTOBER 23: A view of the site where 39 bodies were discovered in the back of a lorry on October 23, 2019 in Thurrock, United Kingdom. British police said the bodies of 39 people have been found in a truck in an industrial park in Thurrock, west England. Tayfun Salci / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Salci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: AFP/Tayfun Salci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román hatóságok Bukarestben őrizetbe vettek egy férfit, akit felelősnek tartanak 39 vietnami bevándorló 2019-ben bekövetkezett haláláért Angliában – közölte szerdán a román rendőrség.

A 48 éves férfi ellen – akinek állampolgárságát nem közölték – a brit hatóságok adtak ki nemzetközi körözést. A férfit azzal gyanúsítják, hogy másokkal együtt ő szervezte meg azoknak a vietnami bevándorlóknak az útját, akiknek a holttestét 2019. október 23-án találták meg a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjában egy kamion rakterében. Az áldozatok megfulladtak a légmentesen lezárt hűtőkonténerben. A brit hatóságok a férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel és tiltott határátlépést segítő összeesküvéssel gyanúsítják.

A román rendőrség közölte: a férfit kihallgatta a bukaresti táblabírósági ügyészség nyomozója, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A hűtőkonténerben 15 és 44 év közötti vietnami bevándorlók, férfiak, nők és gyermekek vesztették életüket. A hűtőkonténer a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből érkezett Purfleet konténertermináljába, ahol egy Bulgáriában bejegyzett nyergesvontató vette át. 

A brit hatóságok akkor azt közölték, hogy az ügy mögött egy globális hálózat áll, amely jelentős számú illegális bevándorló Nagy-Britanniába csempészését szervezi.

 

Borítókép: Rendőrök helyszínelnek az angliai Thurrock városban, ahol harminckilenc holttestet találtak egy ipari parkban hagyott jármű rakterében 2019. október 23-án (Fotó: ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP/Tayfun Salci )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.