Soros György felvásárolja a spanyol nyelvű rádiókat

A milliárdos azok után kezdte el növelni a spanyol nyelvű rádiós portfólióját, hogy kiderült: egyre több spanyol ajkú szavazna a republikánus pártra – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 08. 04. 12:16
Soros György
Budapest, 2012. november 17. Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója a 100 táblás szimultán játék közben a VI. Aquaprofit-Polgár Nemzetközi Sakkfesztiválon a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban 2012. november 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Texas republikánus képviselője, Mayra Flores felszólította a spanyol ajkú közösséget, hogy harcoljanak az értékeikért, miután egy Soros Györgyhöz köthető csoport elkezdte átvenni az irányítást a spanyol nyelvű rádióállomások felett országszerte. A milliárdos spekuláns érdekszféráihoz tartozó Latino Media Network nemrég jelentette be, hogy 18 spanyol ajkú rádióállomást vásárol meg. Az ügylet hatósági jóváhagyásra vár, de várhatóan még ebben az évben lezárul, így az új vezetőségnek bőven lesz ideje változtatásokat végrehajtani a 2024-es választások előtt. 

Olyan adók kerülnének a liberális csoport irányítása alá, mint például a Radio Mambi, amely a spanyol nyelvű konzervatívok körében népszerű kommunizmusellenes nézeteket közvetít. Mayra Flores – aki az első republikánus latin-amerikai képviselő, akit valaha Texasból választottak be a kongresszusba, és az első mexikói születésű női képviselő a képviselőházban – egy podcastadásban beszélt arról, hogy Soros György miért próbálja felvásárolni a spanyol ajkú rádióállomásokat.

Megpróbálja eltörölni az értékeinket. Azt akarja, hogy a spanyol ajkú közösség elfelejtse Istent és a családi értékeket. Ezt akarja tőlünk a szélsőbaloldal. Felszólítom a spanyol ajkú közösséget, hogy harcoljanak. Harcoljatok a szüleitek értékeiért, amelyeket belétek neveltek, amelyek bennünk élnek, és neveljétek ezeket az értékeket a gyerekeitekbe és az unokáitokba, mert ez valójában egy harc a jó és a rossz között, és az ellen, hogy mindent el akarnak venni tőlünk

– magyarázta a képviselő.

Amikor az üzlet lehetősége felmerült, a Radio Mambitól legalább három prominens műsorvezető távozott, és kijelentették, hogy soha nem dolgoznának egy Soroshoz kötődő csoportnak. Bár a Latino Media Network ragaszkodott ahhoz, hogy nem cenzúrázza a konzervatív hangokat a Radio Mambi műsorán, a tény, hogy Sorosnak bármilyen köze van hozzá, elég volt ahhoz, hogy többek között a háromszoros Emmy-díjas műsorvezető, Nelson Rubio is távozzon.

Azt mondták, hogy nem fogják megváltoztatni a szerkesztői irányvonalat vagy a gondolkodásmódot, ennek ellenére az új tulajdonosok javaslataiban leírták a liberálisok tevékenységét, ami életellenes és az amerikai Demokrata Pártot támogatja

– mondta korábban Rubio a Fox Newsnak. Bár a Radio Mambi tekinthető az ügylet legfontosabb elemének, a csoport más nagy piacokon is átvenné a spanyol rádiók felett a hatalmat, többek között New Yorkban, Chicagóban, Dallasban, Houstonban, Las Vegasban, Los Angelesben és San Antonióban.

A konzervatívok attól tartanak, hogy a Soros által támogatott csoport befolyásolni fogja a választókat a kulcsfontosságú területeken. Soros György és a demokraták azután kezdtek rádiók felvásárlásába, hogy a közvélemény-kutatások rámutattak: egyre több spanyol ajkú személy elégedetlen az ország állapotával, és egyre kevesebb latin akar a demokratákra szavazni.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.