Szerbia nem rendezi meg az EuroPride 2022-t

A felvonulás szervezői kijelentették, a felvonulást mindenképpen megtartják, a betiltás „törvénytelen” – olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: Mandiner2022. 08. 28. 10:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandar Vucsics kijelentette, a szeptemberi belgrádi EuroPride felvonulást nem rendezik meg

 

 – számol be a BBC. 

A szerb elnök azt követően nyilatkozott, hogy a hónap elején több ezer ember tiltakozott az esemény ellen. Az elnök elmondta, nem örül a döntésnek, de Szerbiának más kérdésekre kell koncentrálnia, többek között a koszovói problémákra.

A felvonulás szervezői szerint a felvonulást mindenképpen megtartják, és minden tiltás „törvénytelen”. A nemzetközi LMBT-felvonulásnak 1992 óta minden évben más európai város ad otthont.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Az EuroPride elnevezésű nemzetközi melegfelvonulás résztvevői Varsó belvárosában ünnepelnek 2010. július 17-én. Az EuroPride fesztivált 1992 óta minden évben különböző európai városban rendezik meg. Ez volt az első alkalom, hogy egy kelet-európai ország fővárosában tartották (Fotó: MTI/EPA/Leszek Szymanski).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.