A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Erdélybe várja III. Károlyt Kálnoky Tibor gróf

A miklósvári Kálnoky-kastélyt újjávarázsoló arisztokrata hosszú évek óta vendéglátója az Erdélyért rajongó Károlynak.

KÁROLY herceg; Kálnoky Tibor
Sepsikõröspatak, 2018. június 2. Károly walesi herceg (b) a székelyföldi Sepsikõröspatakon 2018. június 2-án. A brit trónörökösnek saját birtoka van a közeli Zalánpatakon. Mellette gróf Kálnoky Tibor. MTI Fotó: Kátai Edit Fotó: MTI/Kátai Edit
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kálnoky Tibor gróf reméli, hogy Károly király uralkodóként is ellátogat Erdélybe. A miklósvári Kálnoky-kastélyt újjávarázsoló arisztokrata hosszú évek óta vendéglátója az Erdélyért rajongó Károlynak. Közös ősük a 16. században élő Kálnoky Bálint. A gróf rövid videós üzenetben fogalmazta meg gondolatait II. Erzsébet halálával, valamint az új királlyal kapcsolatban.

Ritkán okozott ekkora fájdalmat egy államfő távozása szerte a világon. Őfelsége, Anglia királynője élete utolsó napjáig példát mutatott a kötelesség iránti odaadásból és népei iránti szeretetből. Az egész családom, és azt hiszem, sokan ebben az országban mély meghatottsággal osztozunk fia és örököse, Károly fájdalmában, aki évtizedek óta kimutatta, hogy ragaszkodik Erdély természetéhez és népeihez.

– Reméljük, hogy őfelsége, Károly királyként továbbra is lehetőséget ad arra, hogy azzal a tiszteletteljes családiassággal üdvözöljük, amellyel látjuk átkelni virágzó réteinken, barátságos falvainkon és megállni, beszélgetni a falvak lakóival. Éljen III. Károly király!” 

– mondta a Magyar Nemzetnek is elküldött üzenetében a gróf, aki a miklósvári kastély felújítása mellett hétköznapi parasztházakat varázsolt újjá úgy, hogy eredeti szépségükben maradtak meg.

Az erdélyi arisztokratának és az új brit uralkodónak közös őse van a 16. században élt Kálnoky Bálint személyében. – Károly herceg, az angol királyi ház trónörököse, meghívásomra 2006-ban járt először Miklósváron, és annyira megérintette az a modell, amit mi megteremtettünk, hogy igazi értelmét látva ő is részt akart venni ebben az értékmentő munkában. Ő meggyőződéssel vallja, hogy az emberiségnek vissza kell találnia a természethez, most rossz és veszélyes úton járunk. Tehát újra meg kell találni a harmóniát a természettel, és ez a gondolat hozott össze bennünket – idézte fel a közös hangot Károllyal egy korábbi interjúban Kálnoky Tibor.

Borítókép: III. Károly a székelyföldi Sepsikőröspatakon 2018. június 2-án. A korábbi walesi hercegnek saját birtoka van a közeli Zalánpatakon. Mellette gróf Kálnoky Tibor (Forrás: MTI/Kátai Edit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.