időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

A magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb leszámolását oldotta meg a rendőrség

Izrael rakétatámadást hajtott végre az aleppói repülőtér ellen

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.01. 09:31 2022.09.01. 11:13
Izrael rakétatámadást hajtott végre az aleppói repülőtér ellen

Izrael rakétatámadást hajtott végre szerdán az aleppói repülőtér ellen – jelentette a szíriai média egy nevének elhallgatását kérő katonai vezetőre hivatkozva.
A Nagy-Britanniába emigrált Emberi Jogi Szíriai Megfigyelő Központ (OSDH) aktivista szervezet közleménye szerint Izrael négy rakétát lőtt ki az aleppói nemzetközi repülőtér egyik kifutópályájára és a környező raktárakra. Az OSDH szerint a raktárakban feltehetően iráni rakétaszállítmány volt.
Az elmúlt években Izrael több száz támadást hajtott végre a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt álló területen, de ritkán ismerte el vagy nyilatkozott ilyen támadásokról – írta az AP amerikai hírügynökség. Az izraeli hadsereg nem nyilatkozott az aleppói repülőtér elleni szerdai támadásokról sem.
 

Izrael annyit ugyanakkor közölt, hogy a célpontjai az Iránnal szövetséges fegyveres csoportok – közöttük a libanoni Hezbollah – támaszpontjai.

A libanoni síita szervezet több ezer fegyverest küldött Basár el-Aszad szíriai elnök hadseregének támogatására.
Izrael vasárnap egy nyugat-szíriai katonai létesítményt támadott. A műholdas felvételeken látni lehetett, hogy a rakéták mekkora pusztítást vittek végbe a raktárban, amelyben az ellenzéki megfigyelő aktivista szervezet szerint Irán támogatta fegyveresek közepes hatótávolságú rakétáit tartották.
Júniusban izraeli légicsapások miatt átmenetileg le kellett állítani a damaszkuszi repülőtér forgalmát.

 

Borítókép: Az aleppói repülőtér egy korábbi felvételen (Fotó: Europress/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.