Izrael rakétatámadást hajtott végre az aleppói repülőtér ellen

Áldozatokról nem tudni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 01. 9:31
SYRIA-ISRAEL-CONFLICT-AVIATION Fotó: -Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael rakétatámadást hajtott végre szerdán az aleppói repülőtér ellen – jelentette a szíriai média egy nevének elhallgatását kérő katonai vezetőre hivatkozva.
A Nagy-Britanniába emigrált Emberi Jogi Szíriai Megfigyelő Központ (OSDH) aktivista szervezet közleménye szerint Izrael négy rakétát lőtt ki az aleppói nemzetközi repülőtér egyik kifutópályájára és a környező raktárakra. Az OSDH szerint a raktárakban feltehetően iráni rakétaszállítmány volt.
Az elmúlt években Izrael több száz támadást hajtott végre a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt álló területen, de ritkán ismerte el vagy nyilatkozott ilyen támadásokról – írta az AP amerikai hírügynökség. Az izraeli hadsereg nem nyilatkozott az aleppói repülőtér elleni szerdai támadásokról sem.
 

Izrael annyit ugyanakkor közölt, hogy a célpontjai az Iránnal szövetséges fegyveres csoportok – közöttük a libanoni Hezbollah – támaszpontjai.

A libanoni síita szervezet több ezer fegyverest küldött Basár el-Aszad szíriai elnök hadseregének támogatására.
Izrael vasárnap egy nyugat-szíriai katonai létesítményt támadott. A műholdas felvételeken látni lehetett, hogy a rakéták mekkora pusztítást vittek végbe a raktárban, amelyben az ellenzéki megfigyelő aktivista szervezet szerint Irán támogatta fegyveresek közepes hatótávolságú rakétáit tartották.
Júniusban izraeli légicsapások miatt átmenetileg le kellett állítani a damaszkuszi repülőtér forgalmát.

 

Borítókép: Az aleppói repülőtér egy korábbi felvételen (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.