Joe Biden szerint vége a világjárványnak

Az Egyesült Államokban naponta továbbra is átlagosan 390 ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe.

MTI
2022. 09. 19. 9:21
BIDEN, Joe
Washington, 2022. július 31. Joe Biden amerikai elnök leveszi védõmaszkját, hogy egy rendezvényen beszéljen a washingtoni Fehér Ház kertjében álló Eisenhower kormányzati irodaházban lévõ South Court elõadóteremben 2022. július 28-án. Július 30-án Biden koronavírus-vizsgálata ismét pozitív eredményt hozott, alig három nappal az után, hogy az elõzõ fertõzése miatt elrendelt karantén megszûnt. MTI/AP/Susan Walsh Fotó: Susan Walsh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A pandémiának vége, de a koronavírus még problémát okoz – jelentette ki a CBS amerikai televíziócsatorna vasárnap este sugárzott interjújában Joe Biden amerikai elnök.

 

Ha megnézi, senki nem visel már maszkot. Mindenki elég jó formában van. Tehát szerintem változik a helyzet 

 

– mondta a szerdán Detroitban rögzített interjúban az amerikai elnök. Biden tesztje júliusban lett pozitív, felesége, Jill szervezetében pedig augusztusban mutatták ki a kórokozót. Mindkettejüket Paxloviddal kezelték. 

Az Egyesült Államokban naponta továbbra is átlagosan 390 ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe. Az országban a közelmúltban hagyták jóvá az omikron variáns elleni két oltóanyag alkalmazását. Biden hivatali idejének elején, 2021 januárjában még naponta mintegy háromezer ember halt bele a betegségbe.

 

A Covid továbbra is problémát okoz. Ezen sokat dolgozunk, de a pandémiának vége

 

– szögezte le Biden. Az elnök 22,4 milliárd dollár pótlólagos fedezetet kért a törvényhozástól egy potenciális őszi fertőzéshullám kezelésére.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök leveszi védőmaszkját, hogy egy rendezvényen beszéljen a washingtoni Fehér Ház kertjében álló Eisenhower kormányzati irodaházban lévő South Court előadóteremben 2022. július 28-án (Fotó: MTI/AP/Susan Walsh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.