Lopott repülőgéppel amerikai bevásárlóközpontot fenyegetett egy férfi

A repülőgép teljesítményét tekintetbe véve a helyi rendőrség jelentősnek nevezte a fenyegetést.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 03. 19:40
Pilot threatens to crash small plane into Mississippi Walmart
MISSISSIPPI-PLANE/ A pilot circles his King Air plane around Tupelo, Mississippi, U.S., September 3, 2022 threatening to crash it into a store, according to local officials, in this still image taken from social media video. Colby Breazeale/LOCAL NEWS X/TMX via REUTERSATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES Fotó: Reuters
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisrepülőgépet lopott el egy férfi, majd azzal fenyegetőzött, hogy egy bevásárlóközpontba vezeti az Egyesült Államok Mississippi államában, emiatt az üzletközpontot és a mellette található benzinkutat kiürítették, a környék lakosságát figyelmeztették. A többmotoros repülő a kora reggeli órákban szállt fel Tupelo városának közelében, és folyamatosan a város környékének légterében körözött alig 300 méteres magasságban, lakónegyedek és ipari létesítmények, mezőgazdasági területek és egy nemzeti park fölött.

 

A veszélyeztetett létesítmények között volt – az elsőként fenyegetett Walmart bevásárlóközpont mellett – egy Toyota-autógyár is. A repülőgép teljesítményét tekintetbe véve a tupelói rendőrség jelentősnek nevezte az elkötött repülő által fenyegetett térséget.

 

A hatóságok egy ideig rádiókapcsolatban voltak a géppel, majd ez megszakadt. A hatóságok abban bíztak, hogy a gépet sikerül biztonságban landolásra késztetni, legkésőbb akkor, amikor elfogy az üzemanyaga, de végül a pilóta leszállt, és a rendőrség őrizetbe vette a férfit. A repülőgéptolvaj indítékai nem világosak, kihallgatását megkezdték, egyes források szerint a helyi repülőtér alkalmazottja. A hírcsatornákon megszólaló nemzetbiztonsági szakemberek úgy nyilatkoztak, hogy a szeptember 11-i évforduló közeledtével az eset felhívja a figyelmet a repülőterek biztonsági szabályainak hiányosságaira.

Borítókép: Kisrepülőgép köröz a Mississippi állambeli Tupelo város felett 2022. szeptember 3-án (Fotó:Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.