Mindkét gázvezeték megsérült

Már négy helyen ömlik a gáz a tengerbe.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 29. 8:51
null
Bornholm sziget, 2022. szeptember 27. A dán fegyveres erõk által közreadott kép a tenger felszínére törõ buborékokról egy nagyjából egy kilométer átmérõjû körben az Oroszországból Németországba földgázt szállító Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetékek szivárgása következtében a balti-tengeri Bornholm szigete elõtt 2022. szeptember 27-én. MTI/AP/Dán fegyveres erõk Fotó: Dán fegyveres erők
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, immár a negyedik helyen ömlik a gáz a tengerbe az Északi Áramlat vezetékből – közölte a svéd parti őrség szóvivője a Svenska Dagbladet című napilappal szerdán késő este.

A négy szivárgásból kettő Svédország kizárólagos gazdasági övezetében található

 – mondta Jenny Larsson szóvivője az újságnak. A másik kettő Dánia kizárólagos gazdasági övezetében van. 

Bár a feltételezett rongálások idején egyik csővezeték (Északi Áramlat 1 és 2) sem volt használatban, mindkettő fel volt töltve gázzal, amely most a Balti-tengerbe ömlik.

A most felfedezett sérült rész az Északi Áramlat 2 vezetéken van, az Északi Áramlat 1-en talált jelentős nagyságú lyuk közvetlen közelében – magyarázta a svéd parti őrség.

 

Borítókép: a Balti-tengerbe szivárog az orosz földgáz (Forrás: MTI/AP/dán fegyveres erők)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.