időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Orbán Viktor gratulált az olasz jobboldali pártok vezetőinek

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.26. 13:17 2022.09.26. 13:19
Orbán Viktor gratulált az olasz jobboldali pártok vezetőinek

A megszokott diplomáciai, udvariassági formuláknál jóval intenzívebb kommunikáció zajlik Orbán Viktor miniszterelnök és a várhatóan kormányt alakító olasz jobboldali pártok vezetői között; a vasárnapi parlamenti választás óta több üzenet-, illetve levélváltás is történt a magyar és az olasz partnerek között – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár hétfőn.

A sajtófőnök ismertetése szerint Giorgia Meloni miniszterelnök-jelöltnek Orbán Viktor azt írta, az Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia) párt sikere azon konzervatív-keresztény értékeknek a győzelme, amelyek „együttműködésünk és barátságunk alapját is képezik”. 

Orbán Viktor utalt az orosz–ukrán háborúra is, szerinte ilyen kihívásokkal teli időszakban a kiszámítható partnerségek jelentősége különösen felértékelődik.

Várakozással tekintek jövőbeli együttműködésünk elé, országaink és Európa békéjének megőrzése, az európai gazdaság újraindítása és az energiaválság enyhítése érdekében

 – írta a pártelnöknek Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök korábban a közösségi oldalán is üzent Giorgia Meloninak, azt írva: 

Több mint megérdemelt győzelem. Gratulálok!

Orbán Viktor Matteo Salvinivel, a Liga vezetőjével és Silvio Berlusconival, a Hajrá, Olaszország! (Forza Italia) elnökével is kapcsolatba lépett, mindkettejüknek gratulált az olasz jobboldali pártok választási győzelméhez, és köszönetet mondott nekik az eddigi barátságért és együttműködésért.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök-jelölt Rómában, 2021. augusztusában (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.