Tíz ember életét követelte a tájfun Dél-Koreában

Utakat és mezőgazdasági területeket öntött el az ár, számos épület és infrastruktúra károkat szenvedett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 07. 9:48
null
Ulszan, 2022. szeptember 6. A Hinnamnor névre keresztelt tájfun pusztításának nyomai a dél-koreai Buszanban 2022. szeptember 6-án, miután a vihar északkeleti irányban haladva elhagyta a Koreai-félszigetet. MTI/EPA/Kim Hi Csul Fotó: Kim Hi Csul
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb tíz ember veszítette életét, ketten eltűntek és hárman megsérültek az eddigi mérleg szerint a Dél-Koreát sújtó Hinnamnor tájfun következtében. Pohang déli kikötővárosban, Szöultól 270 kilométerre délkeletre szerda reggelig egy hosszabb mentőakció eredményeképpen kilenc embert sikerült kihozni egy elárasztott mélygarázsból. Ketten közülük éltek és öntudatuknál voltak, heten viszont nem mutattak életjeleket, és később halottnak nyilvánították őket. A garázsban rekedt emberek gépkocsijukat akarták kimenteni a felhőszakadás alatt. A két túlélő – egy 39 éves férfi és egy 52 éves nő – viszonylag jó állapotban van. A hét áldozat szívleállás következtében vesztette életét.

A legsúlyosabban érintett déli országrészben utakat és mezőgazdasági területeket öntött el az ár, számos épület és infrastruktúra károkat szenvedett, emberek ezrei kényszerültek otthonuk elhagyására, és csaknem 90 ezer háztartás áram nélkül maradt. Iskolákat és óvodákat zártak be, több száz belföldi légi járatot töröltek, és a halászhajók a kikötőkben maradtak a vihar elvonultáig.

Szerencsére nem váltak be azok az előrejelzések, melyek azt vetítették előre, hogy a Hinnamnor még súlyosabb lesz, mint a 2003-as Maemi tájfun, amely 117 ember halálát okozta, és a múlt század elején kezdődő mérések óta a legerősebb viharnak bizonyult Dél-Koreában.
 

Borítókép: A Hinnamnor névre keresztelt tájfun pusztításának nyomai a dél-koreai Buszanban 2022. szeptember 6-án, miután a vihar északkeleti irányban haladva elhagyta a Koreai-félszigetet (Fotó: MTI/EPA/Kim Hi Csul)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.