Victor Ponta: Európában terv szerint nyomják el az igazi vezetőket

A volt román miniszterelnök szerint vannak még igaz politikusok – például Orbán Viktor –, őket fekete báránynak kiáltják ki.

null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európában egy zseniális terv alapján ölték ki az igazi vezetőket – jelentette ki egy interjúban Victor Ponta volt román miniszterelnök, aki arról is beszélt, hogy az olyanokat, mint Orbán Viktor, fekete bárányoknak kiáltják ki.

A politikus a Gandul portál videopodcast műsorában azt mondta, hivatalnokokat helyeztek az uniós pozíciókba. 

Ursula von der Leyen elnök asszony egy csodás, fantasztikus hölgy. Nincs különbség Von der Leyen asszony és egy átlagos európai igazgató vagy funkcionárius között

– jellemezte az Európai Bizottság élén álló politikust az exkormányfő.

Ponta kitért más európai vezetőkre is. Klaus Johannis román elnökről azt mondta, nem hinné, hogy valaha reggel kilencnél korábban érkezett a hivatalába, s délután öt óra utánig maradt volna. − Voltak olyanok, akiket nem feltétlenül szerettem, de úgymond ügyeskedtek. Ott volt például Ausztria kancellárja, egy arrogáns, trükkös srác. Előhúztak neki egy dossziét, s azzal eltűnt – utalt a politikus Sebastian Kurzra, aki azután távozott hivatalából, hogy a hatóságok vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálatot indítottak ellene. Victor Ponta elmondta: 

Európa első és utolsó vezetője, akivel ő maga is találkozott, Angela Merkel volt. Hozzátette, a német kancellárt is támadták, különböző vádakkal illették.

Az egykori szociáldemokrata miniszterelnök úgy véli, Európa élén ma olyan emberek állnak, akik tisztviselőkként hajtják végre, amit várnak tőlük, s ennek eredményeként Európa már nem főszereplő a nemzetközi színtéren, az energiaválság pedig „megöli Európát”. − Próbáltam hallgatni Von der Leyen asszony Európáról szóló beszédét. Annyit értettem meg belőle, hogy meg kell mentenünk Ukrajnát, de, ha jól tudom Ukrajna nincs az Európai Unióban. Másnap láttam, hogy Kijevben ebédelt, bizonyára Brüsszelben drágább az étel, mint Kijevben – ironizált Ponta.
A volt román miniszterelnök szerint Európában fekete báránynak kiáltják ki azokat, akik „még mozognak”. 

Orbán még mozog, a lengyelek is

– fogalmazott a politikus. Mint mondta, jelenleg gazdaságilag és főleg katonai szempontból Amerika a legerősebb, az utóbbi ötven évben nem adott el annyi fegyvert, mint most. − Hogy kinek adják el? A buta európaiaknak, kinek másnak? A másik oldalon közben szinte természetes módon kialakult egy másik tömb, amely a világ felét tömöríti – fogalmazott Victor Ponta.

Borítókép: Victor Ponta korábbi román miniszterelnök (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.