A Franciaországba érkezett ukrán menekültek közül mintegy tízezren hazatértek

A francia állam 27 millió eurót költ ukrajnai menekültek ellátására.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 10. 18:06
20220302 zahony ukran menekultek erkeznek havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia állam mintegy tízezerre becsüli azon ukrán menekültek számát, akik, miután menekültstátust kértek Franciaországban, hazatértek Ukrajnába – közölte hétfőn Didier Leschi, a francia bevándorlási és integrációs hivatal (Ofii) vezetője az AFP hírügynökséggel.

„A menekültkérelmi juttatásra jogosultak igazolványai alapján úgy gondoljuk, hogy tízezren szeptember végén elmentek” – mondta az illetékes, aki az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta először szolgált adatokkal a franciaországi ukrán menekülteket illetően.

Mindez arra utal, ami a válság kezdete óta látható is, hogy az ukrán menekültek eleve azzal a céllal érkeznek, hogy amint lehet, hazamennek, míg mások folyamatosan jönnek-mennek Franciaország és Ukrajna között

– hangsúlyozta Didier Leschi.

Az Ofii igazgatója emlékeztetett arra, hogy az érkezők száma az elmúlt napokban jelentősen csökkent, számuk naponta jelenleg átlagosan 180-ra tehető, amit a beiskolázott ukrán gyerekek száma is mutat: míg június végén csaknem 19 ezer ukrán gyerek járt iskolába Franciaországban, szeptember végén 18 500-an voltak – hívta fel a figyelmet.

A csökkenő tendencia ellenére jelenleg mintegy 107 ezer ukrán állampolgár részesül a menedékkérőknek járó juttatásokból – mondta Didier Leschi, aki szerint a háború kezdete óta a francia állam havi 27 millió euróval segítette a Franciaországba menekült ukránokat.

 

Borítókép: Ukrajnai menekültek egy vonaton Záhonynál (Fotó: Havran Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.