időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

A Vatikán és Németország is új nagykövetet küldött Budapestre

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.04. 15:47 2022.10.04. 15:52
A Vatikán és Németország is új nagykövetet küldött Budapestre

Két kiemelten fontos partnerünk, a Vatikán és Németország is új nagykövetet küldött a közelmúltban Budapestre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Michael Wallace Banach apostoli nunciusnak megerősítettem, hogy Magyarország büszke keresztény örökségére és arra, hogy Mária országának vallhatjuk magunkat

 – írta Szijjártó Péter.

Majd úgy folytatta: „Nálunk egy karakteres kereszténydemokrata kormányzás zajlik, ami sokszor vált ki ellenszenvet az európai balliberális mainstream részéről, de ez természetesen korántsem ok arra, hogy mindezt feladjuk, sőt…” – fogalmazott.

Szijjártó Péter a bejegyzésében kiemelte: Németország és Magyarország kapcsolatában pedig a gazdasági együttműködés egy igazi sikertörténet.

Kereskedelmi forgalmunk tavaly minden korábbi rekordot megdöntött, és a német vállalatok folyamatosan hozzák Magyarországra a beruházásaikat – írta a miniszter, hozzátéve, hogy Julia Katharina Gross nagykövettel ennek szellemében folytatják a közös munkát a jövőben.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.