A Vatikán és Németország is új nagykövetet küldött Budapestre

Szijjártó Péter: Magyarország büszke keresztény örökségére, a német gazdasági együttműködés pedig egy igazi sikertörténet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 04. 15:47
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. július 29. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ilia Darcsiasvili georgiai külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. július 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két kiemelten fontos partnerünk, a Vatikán és Németország is új nagykövetet küldött a közelmúltban Budapestre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Michael Wallace Banach apostoli nunciusnak megerősítettem, hogy Magyarország büszke keresztény örökségére és arra, hogy Mária országának vallhatjuk magunkat

 – írta Szijjártó Péter.

Majd úgy folytatta: „Nálunk egy karakteres kereszténydemokrata kormányzás zajlik, ami sokszor vált ki ellenszenvet az európai balliberális mainstream részéről, de ez természetesen korántsem ok arra, hogy mindezt feladjuk, sőt…” – fogalmazott.

Szijjártó Péter a bejegyzésében kiemelte: Németország és Magyarország kapcsolatában pedig a gazdasági együttműködés egy igazi sikertörténet.

Kereskedelmi forgalmunk tavaly minden korábbi rekordot megdöntött, és a német vállalatok folyamatosan hozzák Magyarországra a beruházásaikat – írta a miniszter, hozzátéve, hogy Julia Katharina Gross nagykövettel ennek szellemében folytatják a közös munkát a jövőben.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.