Elhalasztják három dán erőmű végleges bezárását

A döntés az Európát fenyegető energiaválság miatt született meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 01. 18:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dániában 2024 nyaráig elhalasztják három erőmű végleges bezárását az Európát fenyegető energiaválság miatt − jelentette be szombaton a dán klíma- és energiaügyi minisztérium.

A tárca közlése szerint ezzel a lépéssel erősíteni akarják az ország energiaellátásának biztonságát a következő két télre. A szóban forgó − földgázzal, kőolajjal, szénnel és biomasszával működtetett − erőműveket tartalék energiaforrásként készenlétben tartják arra az esetre, ha télen nem állna rendelkezésre elegendő villamos energia.

A minisztérium hozzátette: a bezárások elhalasztása nem módosít Dánia klímavédelmi célkitűzésein.

A DR dán közszolgálati műsorszóró szerint a mostani intézkedés által érintett erőművek közül kettőt már lekapcsoltak az energiahálózatról, a harmadikat pedig jövő tavasszal zárták volna be.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.