Lövöldözés Thaiföldön, sok halott

Egy rendőr és gyerekek is az áldozatok között.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 06. 11:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb harminc ember meghalt egy lövöldözésben Thaiföld északkeleti tartományában, köztük gyerekek is, miután egy volt rendőr tüzet nyitott egy óvodában – közölte egy rendőrségi szóvivő csütörtökön.

Acsajon Krajtong rendőr tábornok elmondása szerint a támadó kora délután kezdett lövöldözni Nongbua Lampu központjában. A tömeggyilkosság után a férfi autóba ült, több embert elütött, majd hazaérve saját gyermekét és feleségét is megölte, mielőtt saját magával is végzett.

A rendőrség megerősítette, hogy a 34 éves férfit tavaly azután vesztette el állását, hogy pozitív lett egy drogtesztje. Vétségéért pénteken kellett volna bíróság elé állnia.

Prajut Csan-ocsa thaiföldi miniszterelnök megrázónak nevezte a történteket. Facebook-bejegyzésében a kormányfő részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, s felszólította a hatóságokat, hogy mielőbb siessenek a sérültek segítségére.

A helyi kormányzat egyik illetékese 26 halálos áldozatot erősített meg; 23 gyerek, két felnőtt és egy rendőr biztosan életét vesztette.

A javarészt buddhista Thaiföldön ritkán fordul elő tömeglövöldözés. A legutóbbi, 2020-as vérengzés során 29 ember halt meg, amikor egy katonatiszt tüzet nyitott egy bevásárlóközpontban az ország északkeleti részén, és jó 16 óráig feltartóztatta a hatóságokat, akik végül lelőtték a tettest.

 

Borítókép: az elkövető arcképe a thaiföldi hatóságok által közölt fényképen (Fotó: Thai Királyi Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.