időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo
FRISSÜLT

Lövöldözés Thaiföldön, sok halott

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.06. 11:16 2022.10.06. 12:49
Lövöldözés Thaiföldön, sok halott

Legkevesebb harminc ember meghalt egy lövöldözésben Thaiföld északkeleti tartományában, köztük gyerekek is, miután egy volt rendőr tüzet nyitott egy óvodában – közölte egy rendőrségi szóvivő csütörtökön.

Acsajon Krajtong rendőr tábornok elmondása szerint a támadó kora délután kezdett lövöldözni Nongbua Lampu központjában. A tömeggyilkosság után a férfi autóba ült, több embert elütött, majd hazaérve saját gyermekét és feleségét is megölte, mielőtt saját magával is végzett.

A rendőrség megerősítette, hogy a 34 éves férfit tavaly azután vesztette el állását, hogy pozitív lett egy drogtesztje. Vétségéért pénteken kellett volna bíróság elé állnia.

Prajut Csan-ocsa thaiföldi miniszterelnök megrázónak nevezte a történteket. Facebook-bejegyzésében a kormányfő részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, s felszólította a hatóságokat, hogy mielőbb siessenek a sérültek segítségére.

A helyi kormányzat egyik illetékese 26 halálos áldozatot erősített meg; 23 gyerek, két felnőtt és egy rendőr biztosan életét vesztette.

A javarészt buddhista Thaiföldön ritkán fordul elő tömeglövöldözés. A legutóbbi, 2020-as vérengzés során 29 ember halt meg, amikor egy katonatiszt tüzet nyitott egy bevásárlóközpontban az ország északkeleti részén, és jó 16 óráig feltartóztatta a hatóságokat, akik végül lelőtték a tettest.

 

Borítókép: az elkövető arcképe a thaiföldi hatóságok által közölt fényképen (Fotó: Thai Királyi Rendőrség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.