időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

„A dél-koreai banda az amerikaiak hű kutyája”

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.24. 08:15 2022.11.24. 09:30
„A dél-koreai banda az amerikaiak hű kutyája”

Durva sértésekkel illette csütörtökön Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga, Kim Jo Dzsong a dél-koreai kormányzatot, „idiótáknak” nevezve a kormánytagokat, amiért a dél-koreai külügyminisztérium bejelentette, újabb szankciókat fontolgat Phenjan ellen. 

 

Az Észak-Koreát irányító Koreai Munkapártban fontos tisztséget betöltő Kim Jo Dzsong a tervezett szankciókat „ocsmány show-műsornak” minősítette, „amely csak arra jó, hogy bebizonyítsa, a dél-koreai banda az amerikaiak hű kutyája”.

 

Kim Jo Dzsong – akinek szavait a KCNA észak-koreai állami hírügynökség idézte – azzal vádolta Jun Szok Jol dél-koreai elnököt, hogy veszélyes helyzetet teremt, és hangsúlyozta: elődje, Mun Dzse In sokkal inkább hajlott a Korea-közi párbeszédre. – Az ő hivatali ideje alatt Szöul nem került Phenjan célkeresztjébe – tette hozzá.

A dél-koreai külügyminisztérium kedden jelentette be, újabb szankciók bevezetését fontolgatja a kommunista ország ellen a phenjani ballisztikusrakéta-tesztek miatt.

Dél-Korea egyesítésért felelős minisztériuma rendkívül sajnálatosnak nevezte Kim Jo Dzsong „közönséges szavait”, egyúttal bírálta Phenjant, amiért rakétatesztjeivel feszültséget teremt a térségben. A phenjani vezetés nem először használ sértő szavakat ellenségesnek minősített országok vezetőire. Korábban Joe Biden amerikai elnököt „veszett kutyának” nevezték, „akit bottal kell agyonütni”, Donald Trump volt amerikai elnököt pedig „mentálisan sérült vénembernek”.

 

Borítókép: a KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke a párt phenjani vezetőségi ülésén 2022. június 27-én (Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.