Donald Trump: Ismételjék meg a választást!

A korábbi elnök választási csalást emleget, miután az arizonai szenátusválasztáson is alulmaradt jelöltje.

2022. 11. 12. 17:00
TRUMP, Donald
Vandalia, 2022. november 8. Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond JD Vance republikánus ohiói szenátorjelölt választási kampányrendezvényén Vandialában 2022. november 7-én. A félidõs kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Michael Conroy Fotó: Michael Conroy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demokraták mindenféle szavazatokat találnak Nevadában és Arizonában. Micsoda szégyen, hogy ez megtörténhet

fakadt ki Truth Social nevű közösségi média oldalán Donald Trump. A korábbi amerikai elnök azután emlegetett választási csalást, hogy Arizonában a demokrata Mark Kelly nyerte meg a szenátusi helyért folyó versengést Trump jelöltjével, Blake Mastersszal szemben. A demokraták ezzel fontos lépést tettek afelé, hogy többséget szerezzenek a törvényhozás felsőházában: jelenleg mindkét pártnak 49-49 mandátuma van, ugyanakkor Nevadában még tart a szavazatok feldolgozása, itt mindössze 0,1 százalékponttal vezet Adam Laxalt republikánus jelölt 95 százalékos feldolgozottságnál.

Sok szavazógép nem működött, de csak a republikánus körzetekben. Az emberek kénytelenek voltak órákig várakozni, aztán elegük lett, vagy más dolguk akadt, így ezrek hagyták el a sorokat

− ecsetelte Trump, aki hozzátette, Arizonában még a republikánus kormányzójelöltnek is másik, éppen egy demokrata körzetben kellett szavaznia. Itt Kari Lake, szintén Trump által támogatott jelölttel szemben vezet kiélezett helyzetben Katie Hobbs demokrata aspiráns a szavazatok 80 százalékos feldolgozottságánál. A lassú szavazatszámlálási folyamatot Lake is kritizálta, szerinte a demokraták próbálják elkerülni az elkerülhetetlent, azaz a republikánusok sikerét. 

Blake Masterstől ellopták a szenátori helyét. Ismételjék meg a választást!

− írta a korábbi elnök. 

Egy korábbi bejegyzésében bukott államnak nevezte az Egyesült Államokat, valamint itt is elcsalt választásokat emlegetett. 

Nyitott határok, elcsalt választások = harmadik világbeli országok. Az Egyesült Államok egy bukott nemzet!

− hívta fel a figyelmet Trump. 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond JD Vance republikánus ohiói szenátorjelölt választási kampányrendezvényén Vandialában 2022. november 7-én. A félidős kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Michael Conroy)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.