Éheznek a britek a megfizethetetlen élelmiszerárak miatt

Az egyre súlyosabb megélhetési válság miatt britek milliói kényszerülnek hiányosan étkezni. Sokan étkezéseket hagynak ki, hogy spóroljanak – írja a VG.

Forrás: Vg.hu2022. 11. 03. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy évtizedes csúcson lévő 10,1 százalékos inflációs rátát is meghaladó mértékben emelkednek az élelmiszerárak az Egyesült Királyságban – számolt be a VG.

A brit kiskereskedők szövetségének (British Retail Consortium – BRC) friss adatai szerint októberben az egy évvel korábbihoz képest rekordot jelentő 11,6 százalékkal drágultak az élelmiszerek, még az olyan alapvető cikkek, mint  a tej és a kenyér, de a teafilter ára is jelentősen nőtt.

A Which? fogyasztói szervezet felmérése azt mutatja, a helyzet olyan súlyossá vált, hogy britek milliói kénytelenek étkezéseket kihagyni, vagy lemondani az egészséges élelmiszerekről.

 

A szervezet szerint a szupermarketeknek nagyobb választékot kellene biztosítaniuk az egészséges és megfizethető árú alapvető cikkekből, gondoskodniuk kellene róla, hogy a vásárlók könnyen össze tudják hasonlítani a termékek árát, s így ár-érték arányban a legjobbat kapják.

 

Andy Clarke, az ASDA szupermarketlánc egykori vezérigazgatója azonban úgy vélekedett, hogy az árak csak tovább növekednek majd. Eközben a Legal and General pénzügyi szolgáltató és alapkezelő friss felmérése szerint a háztartások csupán 19 napra vannak a létminimumtól, a munkájukat elvesztő nők pedig csak 14-re. Az emberek hatvan százalékának ugyanis még ötezer font (egy font 473,59 forint) tartaléka sincs, 16 százalékuk pedig semmiféle megtakarítással nem rendelkezik.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.