időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Elon Musk a republikánusok támogatására buzdította a választókat

MTI
Forrás: MTI
2022.11.08. 08:24 2022.11.08. 08:44
Elon Musk a republikánusok támogatására buzdította a választókat

A republikánus jelöltek támogatására buzdította az amerikai választókat a kiegyensúlyozott hatalommegosztással érvelve Elon Musk milliárdos üzletember, a Twitter új tulajdonosa hétfőn. A félidős választások előtt a vállalkozó, a Tesla és a SpaceX alapítója véleményét azzal támasztotta alá, és elsősorban azt ajánlotta a független választók figyelmébe, hogy a két nagy párt közötti hatalommegosztás az ideális.

 

Kifejtette, a megosztott hatalom korlátozza a pártok túlkapásait, így miután a Fehér Ház a demokraták kezében van, szükség van arra, hogy a törvényhozás, azaz a kongresszus a republikánusok irányítása alá kerüljön.

Elon Musk már májusban bejelentette, hogy idén várhatóan a republikánusokra szavaz. Most ezt azzal egészítette ki, hogy a múltban túlnyomó többségében a demokratákra szavazott, most viszont a republikánusokat támogatja.

 

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselõinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)
 

Félidős választások Amerikában

„A Republikánus Párt tanulhat a Fidesztől”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.