Evakuálják a betegeket a herszoni kórházakból a támadások miatt

Csütörtökön tíz helyi lakos vesztette életét a dél-ukrajnai megye kormányzója szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 25. 17:35
null
Herszon, 2022. november 24. Ivóvízért állnak sorban emberek a dél-ukrajnai Herszonban 2022. november 24-én. MTI/AP/Bernat Armangue Fotó: Bernat Armangue
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimenekítik az ukrán erők által nemrég visszavett Herszon város kórházaiból az összes beteget az orosz erők folyamatos ágyúzásai miatt – közölte pénteken Jaroszlav Janusevics, a dél-ukrajnai megye kormányzója.

Az állandó orosz ágyúzás miatt evakuáljuk a kórházi betegeket Herszonból

– írta a kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Szavai szerint a Herszonban lévő megyei kórházban kezelt gyerekeket már a szomszédos megye központjába, Mikolajivba szállították, ahol minden szükséges orvosi ellátást megkapnak. Tájékoztatott arról, hogy a herszoni regionális pszichiátriai intézet betegeit is evakuálták. Odesszába száz beteget szállítottak át arra az időre, amíg nem szűnnek meg az orosz támadások – tette hozzá.

A kormányzó közölte azt is, hogy csak csütörtökön tíz helyi lakos vesztette életét és 54 sérült meg a megyében az orosz támadások következtében.

Hozzátette, hogy az orosz erők egy nap alatt 49-szer nyitottak tüzet Herszon megye területére.

Borítókép: Ivóvízért állnak sorba emberek a dél-ukrajnai Herszonban 2022. november 24-én (Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.