Illegális bevándorlókat szállító hajók süllyedtek el Görögország partjainál

Kilenc embert épségben kimentettek a több mint hatvan utas közül, a többieket még keresik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 01. 12:20
Földközi-tenger, 2018. augusztus 13. Az SOS Méditerranée civil szervezet 2018. augusztus 13-án közreadott felvételén Európába igyekvõ afrikai bevándorlók integetnek a szervezet munkatársainak, mielõtt felveszik õket a közelben várakozó Aquarius mentõhajóra a Földközi-tengeren augusztus 10-én. Az Aquarius európai kikötõt keres 141 migránssal a fedélzetén. (MTI/EPA/SOS Méditerranée/Guglielmo Mangiapane) Fotó: Guglielmo Mangiapane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddre virradóan két, illegális bevándorlókat szállító hajó is elsüllyedt az Égei-tengeren, a hatóságok több mint 60 embert keresnek a vízben – jelentette be a görög parti őrség kedden.

A nagyobbik hajó, amelyen 68-an utaztak, a Görögország keleti részénél húzódó Évia szigetének közelében süllyedt el. Kilenc ember épségben ki tudott mászni a sziklákra, a hatóságok innen mentették ki őket.

 A mentés továbbra is folyik, az erős szél azonban nehezíti a munkálatokat.

Közel a török partokhoz, Számosz szigeténél egy kisebb hajót nyeltek el a hullámok, amelyről a parti őrségnek négy menekültet sikerült kimentenie, további nyolc embert még keresnek.

A görög parti őrség szóvivője szerint mindkét hajó Törökországból indult, és vélhetően a görög vagy olasz partokat vette célba. Az eddig kimenekítettek egyiptomi, iráni és afgán állampolgárok.

 

Borítókép: az SOS Méditerranée civil szervezet 2018. augusztus 13-án közreadott felvételén Európába igyekvő afrikai bevándorlók integetnek a szervezet munkatársainak, mielőtt felveszik őket a közelben várakozó Aquarius mentőhajóra a Földközi-tengeren augusztus 10-én. Az Aquarius európai kikötőt keres 141 migránssal a fedélzetén (Forrás: MTI/EPA/SOS Méditerranée/Guglielmo Mangiapane)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.