Ma ül árgyalóasztalhoz Hszi Csin-ping és Joe Biden

Létfontosságú partnernek nevezte Indonéziát Joe Biden amerikai elnök.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 14. 9:35
WIDODO, Joko; BIDEN, Joe
Nusa Dua, 2022. november 14. Joko Widodo indonéz elnök (j) kétoldalú találkozója Joe Biden amerikai elnökkel a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezetõ feltörekvõ országát, valamint az Európai Uniót tömörítõ húszas csoport, a G20 csúcstalálkozója elõtt az indonéziai Bali szigetén fekvõ Nusa Dua luxusüdülõhelyen 2022. november 14-én. MTI/EPA/AP pool/Achmad Ibrahim Fotó: Achmad Ibrahim
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Létfontosságú partnernek nevezte Indonéziát Joe Biden amerikai elnök hétfőn a világ 19 jelentős gazdaságát és az egész Európai Uniót tömörítő G20 csoport indonéziai csúcstalálkozója előtt, amikor Bali szigetén Joko Widodo indonéz elnökkel tárgyalt. Az amerikai elnököt kísérő újságírók közlése szerint a megbeszélésen a tiszta energia és a járványok leküzdése terén folytatandó együttműködés kérdései volt terítéken. Az amerikai kormány előzőleg azt közölte, hogy Washington a klímavédelemmel és a fejlesztési segélyekkel kapcsolatban akarja erősíteni az együttműködést.

Bali szigetén kedden kezdődik a G20 csoport kétnapos csúcstalálkozója. Biden hétfőn Hszi Csin-ping kínai elnökkel ül le tárgyalni. Ez lesz az első személyes találkozójuk az amerikai elnök csaknem két évvel ezelőtti hivatalba lépése óta.

Noha Joko Widodo az eseményre Vlagyimir Putyin orosz elnököt is meghívta, az indonéziai orosz nagykövetség azt közölte, az orosz államfő nem vesz részt a csúcstalálkozón, az orosz delegációt pedig Szergej Lavrov külügyminiszter vezeti.

 

Borítókép: Joko Widodo indonéz elnök kétoldalú találkozója Joe Biden amerikai elnökkel a G20 csúcstalálkozója előtt az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen 2022. november 14-én (Fotó: MTI/EPA/AP pool/Achmad Ibrahim)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.