időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

A francia elnök Elon Muskkal tárgyalt a Twitterről

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.03. 11:28 2022.12.03. 11:46
A francia elnök Elon Muskkal tárgyalt a Twitterről

Emmanuel Macron francia elnök amerikai látogatása során Elon Musk amerikai üzletemberrel, a Twitter új tulajdonosával tárgyalt a közösségimédia-platform működési alapelveiről és a felhasználók biztonságáról – közölte a francia államfő Twitter-oldalán.

„Itt, a Twitteren közlöm, hiszen mégiscsak a kék madárkáról van szó: tiszta és őszinte beszélgetést folytattam Elon Muskkal délután” – írja Macron a bejegyzésben, utalva a Twitter védjegyévé vált szimbólumra.


A francia elnök beszámolója szerint szó esett köztük a felhasználói fiókok szabályozásának átláthatóságáról és a tartalmak moderálásának és a szólásszabadság védelmének jelentős erejű megerősítéséről is. Mint írta, az említett területeken a Twitter lépéseket tett annak érdekében, hogy megfeleljen az uniós előírásoknak.

Hozzátette: Elon Musk megerősítette abbéli szándékát is, hogy a Twitteren még jobban működjön a kiskorúak védelme.

Macron és Musk a Twitteren túl megbeszélést folytattak egyes zöldinnovációs folyamatokról és beruházásokról, például elektromos járművek és azokhoz való akkumulátorok gyártásáról Franciaország dekarbonizációja és újraiparosítása szempontjából.

Macron csütörtök reggel a Good Morning, America (Jó reggelt, Amerika!) című televíziós műsor vendége volt, ahol elmondta: úgy véli, a szólásszabadság „felelőségekkel és határokkal jár”. A Twitter tulajdonosváltása óta egyre nagyobb az aggodalom a gyűlöletbeszéd és az online bántalmazás kapcsán, melyek alapja a Musk által sokszor hangoztatott, teljes értékű szólás- és véleményszabadság „helyreállítása” volt. Ez idő alatt az EU többször is felhívta Musk figyelmét az uniós szabályok betartására.

 

 

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök és Elon Musk amerikai vállalkozó, a Twitter új vezérigazgatója egy négyszemközti megbeszélésen 2022. december 2-án. (Fotó: Twitter.com/EmmanuelMacron)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.