Belorusz határőrök egy migráns holttestét találták meg a lengyel határ közelében

Belorusz határőrök egy összevert szíriai menedékkérő holttestét találták meg a lengyel határ közelében – közölte szerdán a belorusz állami határőrizeti bizottság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 21. 18:04
Szudzialowo, 2021. december 9. Lengyel katonák a fehérorosz határon járõröznek Szudzialowo környékén 2021. december 9-én. Fehéroroszországból az Európai Unióba igyekvõ migránsok ezrei próbálnak meg illegálisan átjutni a lengyel határon. MTI/PAP/Marcin Obara Fotó: Marcin Obara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a hóban talált nyomok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a holttestet a lengyel oldalról vonszolták át. Holmijai között egy kitoloncolásról szóló, friss határozatot is találtak, amellyel három évre megtiltották, hogy a menedékkérő beutazzon Lengyelországba, valamint a schengeni övezet államaiba. A belorusz hatóság szerint ezt az okmányt a lengyel határőrség állította ki.

A belorusz állami határőrizeti bizottság hangsúlyozta, hogy idén ez már a hatodik menedékkérő holtteste a lengyel határ mentén.

Tavaly emberek ezrei próbáltak meg illegálisan bejutni az Európai Unióba Belaruszon keresztül. Brüsszel azzal vádolta Aljakszandr Lukasenka belorusz elnököt, hogy szervezetten szállít migránsokat válságrégiókból az EU külső határához. Az illegális migráció elleni küzdelem jegyében a szomszédos országok határkerítést húztak fel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/PAP/Marcin Obara)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.