időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Duda: Béketárgyalást csak Ukrajna beleegyezésével lehet lefolytatni

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.01. 12:20 2022.12.01. 12:35
Duda: Béketárgyalást csak Ukrajna beleegyezésével lehet lefolytatni

Az ukrajnai háború kapcsán minden béketárgyalást csak Ukrajna önkéntes beleegyezésével lehet lefolytatni, megengedhetetlen a határok erőszakos megváltoztatását jóváhagyó megállapodás – hangsúlyozta Andrzej Duda lengyel elnök csütörtökön Lódzban, az EBESZ kétnapos ülése megnyitóján. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri tanácsának ülésén Duda felidézte:

 

a szervezetben idén betöltött lengyel soros elnökség alatt megoldást igyekeztek találni a Moszkva által kiváltott biztonsági válságra, ehhez felhasználtak minden létező EBESZ-mechanizmust.

 

Beismerte: a szervezet politikai és katonai lehetőségei „elégtelenek, mert a konfliktusban álló felek jóakaratán és együttműködésén múlnak”. Aláhúzta: minden béketárgyalást csak Ukrajna önkéntes beleegyezésével szabad lefolytatni, és lehetetlen beleegyezni olyan megállapodásba, amely a határok erőszakos megváltoztatását hagyná jóvá.

Borítókép: Andrzej Duda lengyel elnök (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Artur Widak)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.