időjárás 2°C Marcella 2023. január 31.
logo

Halálra fagyott egy Romániába menekülő ukrán állampolgár

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2022.12.08. 13:45 2022.12.09. 02:34
Halálra fagyott egy Romániába menekülő ukrán állampolgár

A Máramarosi-havasokon át szökött Romániába négy ukrán állampolgár, a mostoha időjárási viszonyok miatt egyikük halálra fagyott – közölte csütörtökön a máramarosszigeti határrendészet jelentésére hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

A három 30 és 32 év közötti férfiből és egy nőből álló csoport szerdán reggel szökött át Romániába, de eltévedtek a hegyekben, ahol az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hó hullott. Szerda este a hegyimentőket riasztották, hogy induljanak a megkeresésükre.

A határrendészet és a hegyimentők közös csapatai csütörtök hajnalban találták meg az ukrán határsértőket, egyiküket a kihűlés állapotában.

Az eltévedt ukrán állampolgárokat nem messze az államhatártól, 1400 méteres magasságban, egy nehezen megközelíthető helyen találták meg. Amint Dan Benga, a hegyimentőcsapat vezetője közölte, a kihűlt személyt próbálták újraéleszteni, de kísérleteik eredménytelenek maradtak. Három társa kórházba került Romániában.

A hegyimentők vezetője elmondta, hogy a Máramarosi-havasokban helyenként 60–80 centiméteres a hóréteg vastagsága.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.