Halálra fagyott egy Romániába menekülő ukrán állampolgár

A Máramarosi-havasokon át szökött Romániába négy ukrán állampolgár, a mostoha időjárási viszonyok miatt egyikük halálra fagyott – közölte csütörtökön a máramarosszigeti határrendészet jelentésére hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2022. 12. 08. 13:45
Salgótarján, 2021. február 1. A Magas-Tátra a Salgótarján közelében lévõ salgói várból fotózva 2021. február 1-jén. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három 30 és 32 év közötti férfiből és egy nőből álló csoport szerdán reggel szökött át Romániába, de eltévedtek a hegyekben, ahol az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hó hullott. Szerda este a hegyimentőket riasztották, hogy induljanak a megkeresésükre.

A határrendészet és a hegyimentők közös csapatai csütörtök hajnalban találták meg az ukrán határsértőket, egyiküket a kihűlés állapotában.

Az eltévedt ukrán állampolgárokat nem messze az államhatártól, 1400 méteres magasságban, egy nehezen megközelíthető helyen találták meg. Amint Dan Benga, a hegyimentőcsapat vezetője közölte, a kihűlt személyt próbálták újraéleszteni, de kísérleteik eredménytelenek maradtak. Három társa kórházba került Romániában.

A hegyimentők vezetője elmondta, hogy a Máramarosi-havasokban helyenként 60–80 centiméteres a hóréteg vastagsága.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.