időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Robert Fico: Magyarország oldalán állunk

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mandiner
2022.12.06. 18:26 2022.12.06. 18:45
Robert Fico: Magyarország oldalán állunk

Orbán Viktor miniszterelnöknek is üzent a korábbi szlovák kormányfő, aki élesen bírálta az Európai Unió oroszellenes szankcióit – olvasható a Mandiner.hu cikkében.

Robert Fico és Szijjártó Péter közös sajtótájékoztatót tartott Pozsonyban, amelyen szóba került a magyar jogállamisági kérdés és az oroszellenes szankciók is. Fico egyenesen megüzente az Európai Bizottságnak, hogy meg kéne vizsgálnia Szlovákia helyzetét, ugyanis

szerinte nem Magyarországon, hanem Szlovákiában van gond a jogállamisággal.

Magyarország oldalán állunk

 – üzente Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek Fico, aki emellett élesen bírálta az Európai Unió oroszellenes szankcióit, és kifejezte a támogatását, amiért a kormány nem támogatja a közös hitelfelvételt.

Az eredeti cikk Orbánnak üzent a volt szlovák kormányfő: Nem Magyarországon van baj a jogállamisággal! címen olvasható a Mandiner.hu oldalán.

Borítókép: Robert Fico szlovák parlamenti képviselő, volt kormányfő Brüsszelben 2017. december 14-én (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.