Új segítség az amerikai hadseregtől Dél-Koreának

Az új egység segíti az Észak-Korea irányából és máshonnan érkező lövedékek felderítését és nyomon követését.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 14. 9:47
null
Dél-Korea, 2022. november 18. A dél-koreai védelmi minisztérium által közreadott képen a dél-koreai hadsereg négy F-35-ös (b) és az amerikai hadsereg négy F16-os vadászgépe gyakorlatozik Dél-Korea felett 2022. november 18-án. A gyakorlatozást a néhány órával korábban végrehajtott észak-koreai rakétakilövés után tartották. MTI/AP/Dél-koreai védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egység része az Egyesült Államok Koreai Erőinek (USFK), és olyan időszakban jött létre, amikor Szöul és Washington megerősítette a biztonsági koordinációt az egyre összetettebbé váló észak-koreai nukleáris és rakétafenyegetésekkel szemben.

Paul LaCamera tábornok, az USFK parancsnoka ünnepélyes keretek között avatta fel az egységet, a dél-koreai fővárostól, Szöultól 65 kilométerre délre fekvő Phjongthekben szerdán. 

Az itt található Oszan légibázison állomásozó új alakulatot Joshua McCullion alezredes fogja vezetni.

Megfigyelők szerint az új egység segíti az Észak-Korea irányából és máshonnan érkező lövedékek felderítését és nyomon követését, megerősítve a dél-koreai–amerikai szövetség általános elrettentő képességét.

Az egység megalakításával az amerikai hadsereg arra törekszik, hogy több területen biztosítsa átfogó harcászati képességeit, szembeszálljon a légi, szárazföldi, tengeri, a kibertérből és a világűrből érkező fenyegetésekkel.

Ez egyike azon kevés amerikai űrhaderőnemi egységnek, amelyeket az amerikai szárazföldön kívül hoztak létre.

Borítókép: a dél-koreai védelmi minisztérium által közreadott képen a dél-koreai hadsereg négy F–35-ös (b) és az amerikai hadsereg négy F–16-os vadászgépe gyakorlatozik Dél-Korea felett (Fotó: MTI/AP/dél-koreai védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.