Halálos robbanás történt Nigériában

Pokolgéprobbanás következtében többtucatnyi szarvasmarha-tenyésztő és járókelő halt meg Nigéria középső részének északi térségében. Rengeteg a sérült.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 01. 26. 11:53
null
Mubi, 2018. május 2. 2018. május 2-áb közreadott képen sûrû fekete füst gomolyog az északkelet-nigériai Mubi településén elkövetett pokolgépes merénylet helyszínén május 1-jén. A település mecsetjében végrehajtott kettõs öngyilkos merénylet következtében legkevesebb 24 ember életét vesztette. Egyelõre egyik terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetõjeként, ugyanakkor a Boko Haram dzsihadista szervezetet gyanítják a merénylet hátterében. (MTI/EPA) Fotó: -------------------
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környéket megrázó robbanás kedden éjjel történt, amikor fulani pásztorok a marháikat Benuéből áthajtották Nasarawába, mivel Benuéban legeltetési tilalom van érvényben, és a törvénysértők állatait elkobozzák. 

A szóvivő közlése alapján, 

a bombarobbanás legalább 54 embert azonnal megölt, de nagyon sokan megsérültek.

A bombarobbanást Abdullahi Sule, Nasarawa kormányzója is megerősítette, majd közölte, hogy már tanácskozott a biztonsági szervekkel arról, hogy az incidens miatti feszültséget hogyan lehet kezelni.

Az adott térségben, amelyet középső övezetnek neveznek, gyakran történnek összecsapások a fulani pásztorok és a túlnyomórészt keresztény farmerek között, amelyet gyakran etnikai-vallási konfliktusként írnak le.

Ugyanakkor az is konfliktusokhoz vezet, hogy egyre nagyobb területeket kell megművelni a lakosság számának növekedése és a klímaváltozás miatt, ezért a nomád marhatartók csordáinak legelőterülete egyre jobban csökken.

Borítókép: 2018. május 2-án közreadott képen sűrű fekete füst gomolyog az északkelet-nigériai Mubi településén elkövetett pokolgépes merénylet helyszínén május 1-jén (Fotó: MTI/EPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.