Már meg is van az új német védelmi miniszter

Alsó-Szászország tartomány belügyminisztere, Boris Pistorius töltheti be a pozíciót.

Magyar Nemzet
2023. 01. 17. 12:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alsó-Szászország tartomány belügyminisztere, Boris Pistorius lesz a következő szövetségi védelmi minisztert Németországban − közölte Olaf Scholz kancellár kedden.

Boris Pistorius rendkívül tapasztalt politikus, rendelkezik közigazgatási gyakorlattal, évek óta foglalkozik biztonságpolitikával, és hozzáértésével, magabiztosságával és nagy odaadásával pontosan megfelelő személy arra, hogy átvezesse a haderőt (Bundeswehr) a korszakváltáson

− írta Olaf Scholz.

A szociáldemokrata (SPD) miniszterjelöltnek a nyolcvanas években teljesített sorkatonai szolgálaton kívül nincs kapcsolata a Bundeswehrrel.

Ezzel összefüggésben a legnagyobb ellenzéki erő, a CDU/CSU jobbközép pártszövetség kiemelte, hogy jelölése nagy meglepetés, de sajnos nem kellemes, és azt mutatja, hogy a védelmi miniszteri tisztség betöltésében már megint nincs szerepe a szakértelemnek.

A tárca eddigi vezetője, Christine Lambrecht hétfőn jelentette be távozását. Boris Pistorius jelölésével a kancellár feladja azt a vállalását, hogy kormányában egyenlő a nő–férfi arány.

Borítókép: Boris Pistorius (Fotó: dpa/Sven Hoppe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.