Őrizetbe vettek egy férfit a spanyolországi levélbombák miatt

Novemberben hat levélbombát küldtek ismeretlenek, a címzettek között Pedro Sánchez kormányfő is szerepelt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 25. 13:38
SPAIN-POLITICS Fotó: OSCAR DEL POZO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol rendőrség szerdán őrizetbe vett egy 74 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy novemberben hat levélbombát küldött szét, amelynek címzettjei között Pedro Sánchez kormányfő, a védelmi miniszter és több nagykövetség is szerepelt.

A belügyminisztérium által megerősített sajtóinformáció szerint a nyugdíjas férfit az észak-spanyolországi Miranda de Ebro településen fogták el, a házkutatás jelenleg is zajlik.

A spanyol állampolgárságú férfi, aki nyugdíjazása előtt Vitoria város önkormányzatának alkalmazásában állt, feltehetően egyedül követte el a tettét, nincs ismert kötődése semmilyen radikális csoporthoz. A hatóságokat a levélbombákon található bélyeg vezette nyomra 

– írta az El País című napilap.

A hat levélbomba közül egy robbant fel, könnyebben megsebesítve a madridi ukrán nagykövetség egyik alkalmazottját. Négyet már a rendőrség robbantott fel ellenőrzött körülmények között, miután a hagyományos postai úton kézbesített küldemények fennakadtak az intézmények biztonsági ellenőrzésein. Egyet azzal a céllal hatástalanítottak, hogy a tartalmát a szakértők megvizsgálhassák. A levélbombák miatt november végén megerősítették a spanyolországi közintézmények és a diplomáciai képviseletek védelmét.

 

Borítókép: Pedro Sánchez spanyol kormányfő (Fotó: Oscar del Pozo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.