időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Őrizetbe vettek egy férfit a spanyolországi levélbombák miatt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.25. 13:38 2023.01.25. 14:03
Őrizetbe vettek egy férfit a spanyolországi levélbombák miatt

A spanyol rendőrség szerdán őrizetbe vett egy 74 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy novemberben hat levélbombát küldött szét, amelynek címzettjei között Pedro Sánchez kormányfő, a védelmi miniszter és több nagykövetség is szerepelt.

A belügyminisztérium által megerősített sajtóinformáció szerint a nyugdíjas férfit az észak-spanyolországi Miranda de Ebro településen fogták el, a házkutatás jelenleg is zajlik.

A spanyol állampolgárságú férfi, aki nyugdíjazása előtt Vitoria város önkormányzatának alkalmazásában állt, feltehetően egyedül követte el a tettét, nincs ismert kötődése semmilyen radikális csoporthoz. A hatóságokat a levélbombákon található bélyeg vezette nyomra 

– írta az El País című napilap.

A hat levélbomba közül egy robbant fel, könnyebben megsebesítve a madridi ukrán nagykövetség egyik alkalmazottját. Négyet már a rendőrség robbantott fel ellenőrzött körülmények között, miután a hagyományos postai úton kézbesített küldemények fennakadtak az intézmények biztonsági ellenőrzésein. Egyet azzal a céllal hatástalanítottak, hogy a tartalmát a szakértők megvizsgálhassák. A levélbombák miatt november végén megerősítették a spanyolországi közintézmények és a diplomáciai képviseletek védelmét.

 

Borítókép: Pedro Sánchez spanyol kormányfő (Fotó: Oscar del Pozo)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.