időjárás 1°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Putyin: Célunk a védekezés a fenyegetésekkel szemben

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.25. 16:48
Putyin: Célunk a védekezés a fenyegetésekkel szemben

A különleges hadművelet célja, ahogyan azt már sokszor elmondtam, elsősorban az embereknek és magának Oroszországnak a védelme azoktól a fenyegetésektől, amelyeket a velünk szomszédos történelmi területeinken próbálnak meg létrehozni. Ezt nem engedhetjük meg jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán, a moszkvai Lomonoszov Egyetem diákjaival megtartott találkozóján.

Meglátása szerint az európai politikai elitek gyakran nem a saját, hanem harmadik országok érdekeit képviselik. 

Úgy vélekedett, hogy egyszer eljön majd az az idő, amikor Európa vissza fogja kapni szuverenitását.

Közölte, hogy továbbra is jó kapcsolatokat ápol sok osztrákkal, akiknek Oroszországról alkotott véleménye a világban zajló drámai események ellenére nem változott.

Putyin köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a „különleges hadműveletben”. Egyebek között megismételte azt a kijelentését, miszerint a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatok visszavonulását a hátuk mögül tüzelő saját nacionalista záróosztagaik akadályozzák meg.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz államfő videókapcsolaton keresztül tárgyal kormánytagokkal Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2023. január  24-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.