időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

A Chelsea és a Newcastle United egykori játékosa is a törökországi romok alatt

Magyar Nemzet
Forrás: The Independent
2023.02.06. 14:06 2023.02.08. 11:33
A Chelsea és a Newcastle United egykori játékosa is a törökországi romok alatt

Sajtóinformációk szerint a Chelsea és a Newcastle United egykori játékosa, a hatvanötszörös ghánai válogatott labdarúgó, Christian Atsu is a törökországi földrengés romjai között lehet.

Sajtóinformációk szerint a Chelsea és a Newcastle United egykori játékosa, a hatvanötszörös ghánai válogatott labdarúgó, Christian Atsu is a törökországi földrengés romjai között lehet. A 31 éves Atsu tavaly nyáron szerződött a Hatayspor klubhoz.

A csapat játékosai közül már többeket kimentettek a mentőcsapatok, ám Atsu mellett Taner Savut, a klub sportigazgatóját is keresik még.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, hajnalban Törökországban és Szíriában a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés pusztított. Az eddigi jelentések alapján ezer felett van a török áldozatok és 5300 felett a sérültek száma. Szíriában 326 elhunytról és 1042 sérültről adtak hírt – noha egy északi-nyugati területen, amelyet a kormány nem ural, további 221 halottról tudni.

Ankara négyes szintű riasztást adott ki, és kérte külföldi államok segítségét a mentésben. Mások mellett az Európai Unió, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kína, Oroszország, Ukrajna, és Izrael is bejelentette már, hogy küld mentőalakulatokat a katasztrófa sújtotta térségbe.

Borítókép: a romokat takarítják a mentőalakulatok a törökországi földrengés után 2023. február 6-án. (Forrás: Eren Bozkurt/Anadolu Agency via AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.