A Chelsea és a Newcastle United egykori játékosa is a törökországi romok alatt

Sajtóinformációk szerint a Chelsea és a Newcastle United egykori játékosa, a hatvanötszörös ghánai válogatott labdarúgó, Christian Atsu is a törökországi földrengés romjai között lehet.

Magyar Nemzet
Forrás: The Independent2023. 02. 06. 14:06
Earthquakes jolts Turkiye's provinces
ADANA, TURKIYE - FEBRUARY 06: A person is rescued from the wreckage of a building during search and rescue efforts after a 7.4 magnitude earthquake hit southern provinces of Turkiye, in Adana, Turkiye on February 6, 2023. The 7.4 magnitude earthquake jolted Turkiye’s southern province of Kahramanmaras early Monday, according to Turkiye’s Disaster and Emergency Management Authority (AFAD). It was followed by a magnitude 6.4 quake that struck southeastern Gaziantep province. A third earthquake with a 6.5 magnitude also hit Gaziantep. Earthquakes had affected several provinces including, Osmaniye, Malatya, Adiyaman, Adana, Diyarbakir, Kilis and Sanliurfa. Eren Bozkurt / Anadolu Agency (Photo by Eren Bozkurt / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/Eren Bozkurt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóinformációk szerint a Chelsea és a Newcastle United egykori játékosa, a hatvanötszörös ghánai válogatott labdarúgó, Christian Atsu is a törökországi földrengés romjai között lehet. A 31 éves Atsu tavaly nyáron szerződött a Hatayspor klubhoz.

A csapat játékosai közül már többeket kimentettek a mentőcsapatok, ám Atsu mellett Taner Savut, a klub sportigazgatóját is keresik még.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, hajnalban Törökországban és Szíriában a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés pusztított. Az eddigi jelentések alapján ezer felett van a török áldozatok és 5300 felett a sérültek száma. Szíriában 326 elhunytról és 1042 sérültről adtak hírt – noha egy északi-nyugati területen, amelyet a kormány nem ural, további 221 halottról tudni.

Ankara négyes szintű riasztást adott ki, és kérte külföldi államok segítségét a mentésben. Mások mellett az Európai Unió, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kína, Oroszország, Ukrajna, és Izrael is bejelentette már, hogy küld mentőalakulatokat a katasztrófa sújtotta térségbe.

Borítókép: a romokat takarítják a mentőalakulatok a törökországi földrengés után 2023. február 6-án. (Forrás: Eren Bozkurt/Anadolu Agency via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.