időjárás 22°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Orbán Viktor: Véget ért az EU-csúcs, a közép-európai országok megállapodtak + videó

Bayer Zsolt a finn transznemű műkorcsolyázó produkcióját értékeli + videó

MAGYAR NEMZET
Forrás: Bayer Zsolt videóblogja
2023.02.05. 10:29 2023.02.05. 14:47
Bayer Zsolt a finn transznemű műkorcsolyázó produkcióját értékeli + videó

Bayer Zsolt legfrissebb videójában arról beszélt, hogy a műkorcsolya Európa-bajnokságon egy olyan férfiből nővé lett transzneműt engedtek fellépni, aki korcsolyázni sem tudott.

– Finnországban kezdetét vette a műkorcsolya Európa-bajnokság. Mi pedig szemtanúi lehettünk egy új sportág születésének. Nevezetesen, a szemünk előtt indult el világhódító útjára a korcsolyázni nem tudó műkorcsolyázók karrierje. 

Miről is van szó? Arról, hogy van egy finn ember, aki férfinak született, aztán valamikor 40 éves kora körül rájött, hogy ő tulajdonképpen nő. El is végezte a szükséges átalakításokat, és mikor nőként előlépett, rögtön utána azt álmodta meg, hogy jéghercegnő lesz belőle. Egy kicsi probléma adódik: nem tud korcsolyázni. Na, de hát ez kit érdekel? – meséli Bayer Zsolt.

– A mai világban kit érdekel? Hogyha egy nő, férfiből nővé lett transznemű úgy dönt, hogy műkorcsolyázó lesz, akkor az lesz, ha a fene fenét eszik, akkor is. Úgyhogy mindjárt az Európai-bajnokság megnyitóján fel is engedték a jégre, ő pedig, mint egy ilyen szomorkás medve megpróbált tenni egy fél kört a jégen, aztán fenékre huppant, soha többet nem tudott felállni, és egy műkorcsolyázó hölgy, kezében a finn zászlóval ment oda hozzá, sietett a segítségére és emelte fel a jégről. 

Ország-világ röhögött ezen, ki-ki vérmérséklete szerint. De igazából nem ezzel a szerencsétlen nyomorulttal van a probléma. Ő az, ami. Nyilván lelki és szellemi problémái vannak szép számmal. De mi van azokkal, akik megengedték nekik, hogy fellépjen, méghozzá egy világesemény megnyitóján? Kik azok, akik ezzel az engedéllyel egyszersmind lehetővé tették azt, hogy ez a szerencsétlen, nyomorult ember bohócot csináljon magából? – teszi hozzá Bayer Zsolt.

– Mondom még egyszer: ország-világ előtt. És vajon mennyire alázzák meg ezzel a produkcióval azokat, akik hosszú-hosszú évek iszonyatosan kemény munkáját teszik abba bele, hogy műkorcsolyázóként és versenyzőként elindulhassanak egy világversenyen, és megmutathassák a tudásukat? Ezek az igazán fontos kérdések, de ezekkel az igazán fontos kérdésekkel ma természetesen senki sem foglalkozik. Ma az a trend, az a nagyszerű, hogyha a semmihez sem értőket, a középszerűeket meg a félbolondokat megünnepeljük és megtapsoljuk. Aki pedig „csak lelkesedni rest, már azt is gyűlölték, akár a pestisest” – zárja videóját a publicista.

Borítókép: Pillanatkép a videóból (Forrás: Videa.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.