Légicsapást mért Izrael egy gázai katonai táborra

A támadás az izraeli hadsereg válasza volt arra a rakétára, amit szombaton lőttek ki Gázából.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 13. 8:44
null
Gáza, 2021. május 18. Az izraeli hadsereg légicsapásokat mér Gázára 2021. május 18-án. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdõdött rakétaháború. A feszültség május elején élezõdött ki a térségben, mert zsidó telepesek Jeruzsálem keleti részén ki akartak költöztetni palesztin családokat otthonaikból, és a palesztinok tiltakoztak ez ellen. A helyzet az után mérgesedett el igazán, hogy izraeli rendõrök palesztinokkal csaptak össze a muszlimok szent helyén, az Al-Aksza mecsetnél, amire a Hamász azzal reagált, hogy rakétákkal kezdte lõni Izraelt a Gázai övezetbõl. Erre Izrael ellencsapásokkal válaszolt. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Légicsapást hajtott végre Izrael a Hamász egy gázai katonai tábora ellen, válaszul egy palesztin területről kilőtt rakétára – jelentette be az izraeli hadsereg.

A katonai tábort vasárnap éjjel vették célba, azt követően, hogy szombaton Gázából rakétát lőttek ki Izraelre – tették közzé a Twitteren is, hozzátéve: a katonai táborban a Hamász rakéták gyártásához használt anyagokat tárolt.

A palesztin Vörös Félhold ugyanakkor arról számolt be, hogy egy ember meghalt a Ciszjordánia északi részén fekvő Nábluszban az izraeli hadsereg egy kora hajnali rajtaütésében. Izraelben erről még nem adtak ki tájékoztatást.

Borítókép: az izraeli hadsereg légicsapást mért Gázára (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.