Lövöldözés történt egy németországi általános iskola közelében

Ketten is súlyosan megsebesültek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 28. 11:13
Two people seriously injured after shooting in Bramsche
28 February 2023, Lower Saxony, Bramsche: Police cordon off a street near the building of the New Life community. According to initial police reports, two people have been critically injured by gunshots near an elementary school in Bramsche (Osnabrück district). The suspected shooter, a man, has been arrested by police, officials said. The school itself was not affected. Photo: Sina Schuldt/dpa (Photo by C / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/DPA/Sina Schuldt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldözés történt egy alsó-szászországi általános iskola közelében Németországban kedd reggel, ketten súlyosan megsebesültek – jelentette a Bild című német tömeglap.

Az eset az Osnabrück mellett fekvő kisvárosban, az alsó-szászországi Bramsche városban történt, a lap információ szerint a szemtanúk – akik hallották az esetet a Martinusschule általános iskola közelében – fél 8 körül riasztották a rendőrséget. 

A hatóságok a feltételezett lövöldözőt rövid időn belül el is fogták.

A lövöldözés magát az iskolát nem érintette, de a tanítás felfüggesztették, a diákokat buszokkal hazaszállítják - közölte az osnabrücki rendőrség szóvivője.

A rendőrség a Twitter-oldalán közli, hogy a lakosságot nem fenyegeti veszély, a bűncselekmény helyszínét széles körben lezárták, és pszichológusok foglalkoznak azokkal a diákokkal és tanárokkal, akik szemtanúi voltak az esetnek.

Az osnabrücki ügyészség tájékoztatása szerint egy 81 éves férfi a nyílt utcán több lövést leadott, megsebesítve egy 16 éves fiút, majd maga ellen fordította fegyverét. Mindkettejüket életveszélyes állapotban szállították kórházba, mentőhelikopterrel.

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a lövöldözés egy általános iskolával szemben történt. Az iskolát nem érintette a bűncselekmény, és a környék lakosságát sem fenyegette veszély. A tanítást felfüggesztették, pszichológusok foglalkoznak a diákokkal és tanárokkal, akik szemtanúi voltak az esetnek.

 

Borítókép: a lövöldözés helyszíne (Fotó: C / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.