Nem indul el időben a SpaceX rakétája

Egy nappal elhalasztotta az amerikai űrkutatási hivatal a SpaceX vállalat Falcon 9 rakétájának vasárnapra tervezett indítását, amivel négy űrhajós utazna a Nemzetközi Űrállomásra – közölte a NASA.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 22. 7:55
null
-, 2020. augusztus 2. Az amerikai ûrkutatási hivatal (NASA) által 2020. augusztus 2-án közreadott képen Bob Behnken és Doug Hurley amerikai asztronauták a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat Crew Dragon személyszállító ûrkapszulájában ülnek, mielõtt az leválik a Nemzetközi Ûrállomásról augusztus 1-jén. Az ûrkapszula várhatóan augusztus 2-án ereszkedik le fékezõernyõkkel a Mexikói-öbölbe. MTI/EPA/NASA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Stephen Bowen és Warren Hoburg, az orosz Andrej Fegyajev és az egyesült arab emírségekbeli Szultanal Nejadi vasárnap hajnali 2.07 órakor indult volna, ehelyett hétfőn 1.45 óráig kell várniuk, hogy a floridai Kennedy űrközpontból felszállhassanak.

Az űrhajósok, akik kedden érkeztek meg Floridába az utolsó előkészületekre, a tervek szerint hat hónapot töltenek az ISS fedélzetén.

A halasztásról Steve Stich, a NASA programvezetője azt mondta, kicsit le vannak maradva, ami a Dragon űrkapszulán elvégzendő munkákat és a Falcon indításra kész állapotba hozását illeti. – Így egy kicsit több időre van szükségünk – jelentette ki újságíróknak az űrjárművek felkészültségének vizsgálata után.

Borítókép: A SpaceX belülről (Fotó: MTI/EPA/NASA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.