időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Újabb közös hadgyakorlatot tartott Amerika és Dél-Korea

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.03. 14:16
Újabb közös hadgyakorlatot tartott Amerika és Dél-Korea

A héten második közös légi hadgyakorlatát tartotta az Egyesült Államok és Dél-Korea pénteken jelentette be a dél-koreai hadsereg.

A közleményben arról tájékoztattak, hogy a Koreai-félszigettől nyugatra rendezett manőverben amerikai F–22-es és F–35-ös, valamint dél-koreai F35A típusú vadászgépek is részt vettek.

A két ország légiereje folytatja a közös műveleteket, hogy gyakorolják a gyors válaszadás képességét, és fenntartsák a készültséget Észak-Korea nukleáris fenyegetéseivel és rakétakilövéseivel szemben áll a közleményben.

A dél-koreai és az amerikai erők legutóbb szerdán tartottak közös légi hadgyakorlatot, melyet az észak-koreai külügyminisztérium élesen bírált. 

Phenjan egyebek között azzal vádolta Washingtont, hogy aláássa a térség stabilitását, továbbá figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok bármely katonai tevékenységére az atomot atomért elve jegyében ad választ.

A kommunista ország tavaly rekordszámú, összesen 37 ballisztikus- és cirkálórakéta-tesztet hajtott végre, gyakran egyszerre több rakéta indításával, így az elindított rakéták száma meghaladta a hetvenet.

 

Borítókép: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter (b) és Li Dzsong Szup dél-koreai védelmi miniszter sajtóértekezletet tart Szöulban 2023. január 31-én (Fotó: MTI/EPA pool/Dzson Hon Kjun)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.