Újabb közös hadgyakorlatot tartott Amerika és Dél-Korea

Phenjan egyebek között azzal vádolta meg Washingtont, hogy aláássa a térség stabilitását.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 03. 14:16
AUSTIN, Lloyd; LI Dzsong Szup
Szöul, 2023. január 31. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter (b) és Li Dzsong Szup dél-koreai védelmi miniszter sajtóértekezletet tart Szöulban 2023. január 31-én. MTI/EPA pool/Dzson Hon Kjun Fotó: Dzson Hon Kjun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten második közös légi hadgyakorlatát tartotta az Egyesült Államok és Dél-Korea pénteken jelentette be a dél-koreai hadsereg.

A közleményben arról tájékoztattak, hogy a Koreai-félszigettől nyugatra rendezett manőverben amerikai F–22-es és F–35-ös, valamint dél-koreai F35A típusú vadászgépek is részt vettek.

A két ország légiereje folytatja a közös műveleteket, hogy gyakorolják a gyors válaszadás képességét, és fenntartsák a készültséget Észak-Korea nukleáris fenyegetéseivel és rakétakilövéseivel szemben áll a közleményben.

A dél-koreai és az amerikai erők legutóbb szerdán tartottak közös légi hadgyakorlatot, melyet az észak-koreai külügyminisztérium élesen bírált. 

Phenjan egyebek között azzal vádolta Washingtont, hogy aláássa a térség stabilitását, továbbá figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok bármely katonai tevékenységére az atomot atomért elve jegyében ad választ.

A kommunista ország tavaly rekordszámú, összesen 37 ballisztikus- és cirkálórakéta-tesztet hajtott végre, gyakran egyszerre több rakéta indításával, így az elindított rakéták száma meghaladta a hetvenet.

 

Borítókép: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter (b) és Li Dzsong Szup dél-koreai védelmi miniszter sajtóértekezletet tart Szöulban 2023. január 31-én (Fotó: MTI/EPA pool/Dzson Hon Kjun)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.