Elsüllyedt a Dunán egy magyar teherhajó, rengeteg olaj folyt ki

A 61 éves kapitányt hipotermia miatt vizsgálják, de a 64 esztendős kormányosnak is sok víz került a tüdejébe.

Munkatársunktól
Forrás: Tények, Index, Stuttgarter-nachrichten.de2023. 03. 12. 12:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 85 méter hosszúságú magyar teherhajó süllyedt el a Duna egyik németországi szakaszán – számolt be róla a Tények. Mint kiderült, a hajón két magyar férfi tartózkodott a szerencsétlenség idején, de mind a kormányos, mind a kapitány el tudott menekülni gumicsónakkal, ugyanakkor kórházba kellett szállítani őket, mivel a vízbe estek. 

A 61 éves kapitányt hipotermia miatt vizsgálják, de a 64 esztendős kormányosnak is sok víz került a tüdejébe.

„Egy mentőhelikopter sokáig körözött a víz felett, de eltűnt az egész körülbelül öt perc alatt” – idézte a helyi tűzoltók szóvivőjének nyilatkozatát az Index.

A tudósítás szerint rengeteg olaj folyt ki az eredetileg vasércet szállító hajóból, ugyanakkor a Dunát nem fenyegeti környezeti kár, mivel egy zsilipmedencében süllyedt el a hajó Geislingnél.

Az Achim nevű hajó Regensburg felől haladt Passau irányába, és teljesen lesüllyedt a 14 méter mély zsilipmedence mélyére – tájékoztatta a Stuttgarter-nachrichten.de portált a helyi rendőrség illetékese.

Az anyagi kár viszont jelentős, több millió euróra rúgnak majd a hajó kiemelésének a költségei, vélhetően a jövő héten fogják majd megejteni a műveletet.

 

Borítókép: Az elsüllyedt magyar hajó (Forrás: Pillanatfelvétel/TV2)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.