Jordan Peterson szerint így ér véget a genderőrület + videó

Jordan Peterson kanadai pszichiáter a világ egyik leghallgatottabb podcastműsorában felvázolta, hogy mi vethet véget a transzmozgalom aranykorának. A megfejtés: kártérítési perek és rengeteg pénz.

2023. 03. 03. 15:41
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jordan Peterson pszichiáter, a Torontói Egyetem pszichológia tanszékének professzora január végén járt a The Joe Rogan Experience-ben. A műsor névadója és egyben házigazdája, Joe Rogan ismert komikus, ketrecharcos, akinek podcastje hétről hétre a világ leghallgatottabbjai közé tartozik. A több mint háromórás beszélgetésből egy 12 percnyi részletet feliratozunk.

A pszichiáter arról beszélt, hogy ha ma valaki Kanadában egy szakemberhez fordul, mert krízishelyzetben van, akkor nem garantált, hogy a legjobb ellátást kapja. Ha egy fiatal például a gondjaival egy pszichiátert keres fel, akkor az adott szakembert a törvény kötelezi, hogy „nemi megerősítő tanácsadást” folytasson, mindez pedig erősen kifogásolható Peterson szerint.

Ezzel egy kulturális hóbort felé, a „gender” felé terelik a gyermeket, hiszen, ha testképzavara van, akkor azt fogják megállapítani róla, hogy „más nemű valójában, mint amilyennek született” – vélekedett a szakember. Eközben azonban a pubertáskorban és a tinédzserkorban, amikor erőteljes átalakuláson mennek keresztül a gyermekek, teljesen normális, hogy valakinek testképzavara legyen. Ez a lányok esetében szinte száz százalékban előfordul Peterson szerint.

Vannak további olyan tényezők is, amelyek még kiszolgáltatottabbá tesznek egyes kiskorúakat. Ilyen például Cloey Cohl esete is: a fiatal lány a testképzavar mellett enyhe fokú autizmussal küzd, ami miatt jobban kijött a korabeli fiúkkal, mint a lányokkal. Tizenhárom évesen pubertásblokkolókat kapott, 15 évesen dupla masztektómián esett át, vagyis mindkét mellét leoperálták. A beavatkozás sosem gyógyuló sebeket hagyott a testén, aminek következtében 18 évesen pert indított az orvosai ellen. (Ennyit arról a liberális mantráról, hogy a gyerekeink biztonságban vannak – szerk).

Jordan Peterson szerint a mostani genderőrület egy pszichológiai járvány. Ez egy nagyon részletes szakirodalommal rendelkező terület: az elmúlt 300 évben számos pszichológiai járványt írtak le a szakemberek. Ilyen volt többek között az önvagdosás, a bulimia és az anorexia; az ilyen esetek száma időszakosan felszökik, majd lecsökken.

A mostani járványnak a genderklinikák ellen indított kártérítési perek vethetnek véget. A folyamat Európában már elkezdődött, amikor nemrég a brit kormányzat bezárta a szigetországban található Tavistock genderklinikát. Itt 30 ezer embert műtöttek át, akik közül eddig ezren indítottak pert. Joe Rogan és Jordan Peterson egyetértett abban, hogy végül ez hozhatja el a transzipar és a genderőrület végét: kártérítési és büntetőperek, valamint a börtönbüntetések.

A beszélgetés további részében Jordan Peterson elmondta, hogy a testképzavaros gyermekek 90 százaléka 18-19 éves korára elfogadja a saját testét. A többiek egy jelentős részéről viszont az derül ki, hogy valójában a saját neméhez vonzódik. Peterson szerint mindez komoly érdekellentétet fog szülni a transzok és a melegek között, ami az amúgy sem egységes LMBTQ+ mozgalom szétforgácsolódásához vezethet. A szakember arra is kitér, hogy komoly felelőssége van a szülőknek is. Példaként egy Disney-vezetőt nevezett meg, akinek kisgyermekei közül a nő saját bevallása szerint az egyik transzszexuális, a másik pedig pánszexuális. Míg az előbbinek 3000:1-hez az esélye, az utóbbinak pedig még kevesebb, valószínű, hogy az édesanya kényszeríti rá gyermekeire ezeket a szerepeket.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.