Kalasnyikovval támadtak egy tévészékházra Albániában, egy halott

Ismeretlen fegyveresek rátámadtak egy tévészékházra az albán fővárosban, Tiranában hétfőre virradóra, és megöltek egy biztonsági őrt – számolt be az albán média rendőrségi információkra hivatkozva.

Munkatársunktól
Forrás: MTI, nst.com2023. 03. 27. 12:54
Albánia tv székház
Journalists report in front of a fence scared with bullet holes after a Kalashnikov gunfire targeted the building of Top Channel television, in Tirana on March 27, 2023. - A gun attack at Albania's largest television broadcaster killed a security guard early on March 27, 2923, according to police. Police said a burst of gunfire was shot towards the broadcaster's headquarters from an SUV driving by the building. The 60-year-old security guard was in a booth outside the building when he was hit and killed. (Photo by Adnan Beci / AFP) Fotó: Adnan Beci / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatvanéves férfi kórházba szállítás közben vesztette életét. A támadás célpontja a Top Channel televízió székháza volt. 

A támadók terepjáróval érkeztek az épülethez, és félautomata fegyverekből lövéseket adtak le a tévészékház bejáratára és környékére. 

A biztonsági őrt az őrbódéban érte találat. Az elkövetők indítékáról egyelőre semmit sem tudni. 

A rendőrök még az éjszaka folyamán megtalálták a bűncselekményhez használt jármű kiégett roncsát. A Top Channel az egyik vezető albán nyelvű tévécsatorna. Műsorait a szomszédos Koszovóban is sugározzák.

Egy albán forrásokra hivatkozó amerikai lap szerint kalasnyikovot használtak a támadók

Edi Rama, az ország miniszterelnöke részvétét fejezte ki az áldozat családjának, valamint az érintett csatorna munkatársainak. 

Hozzátették: Albániában sokáig virágzott az illegális fegyverkereskedelem, az 1990-es években egymilliónál is több kalasnyikovot loptak el a katonai fegyverraktárakból.

Borítókép: A Top Channel székháza a támadást követően. (Forrás: Adnan Beci / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.