időjárás 18°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Épphogy kijött a medve a barlangjából, gyorsan rátámadt két kocogóra

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.23. 23:00 2023.03.23. 23:01
Épphogy kijött a medve a barlangjából, gyorsan rátámadt két kocogóra

Barnamedve támadt két kocogóra az északnyugat-szlovákiai Kovácspalota egyik erdei útján, és megsebesítette egyiküket – közölte csütörtökön a szlovák rendőrség a Facebookon.

A 38 éves férfi a vádliján szerzett nem életveszélyes sérüléseket. Az incidens még szerdán történt,  a férfit még aznap elengedték a kórházból. A rendőrség óvatosságra intette az embereket az erdős térségekben, ahol medvék élnek, tekintettel arra, hogy a melegebb évszak beálltával kezdik elhagyni barlangjaikat.

A szlovák természetvédelmi hatóság medvékért felelős munkacsoportja (SOP) szerint a vadállat „természetes közegében táplálék, feltehetően bükkmakkok után kutatott”. 

A szakértők, akiket a TASR helyi hírügynökség idézett, úgy vélték, hogy a két kocogó megzavarhatta a medvét, amely ezért támadhatott rájuk. Hozzátették: aki ilyen erdős területre téved, annak számolni kell azzal, hogy medvékkel találkozik. Hivatalos adatok szerint Szlovákiában mintegy 1200 medve élhet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.