Elhunyt Seymour Stein, aki Madonna karrierjét is beindította

Nyolcvanéves korában elhunyt Seymour Stein zenei menedzser, aki a hanglemezipar egyik legeredményesebb vezetőjeként hozzájárult számos előadó és együttes, köztük Madonna és a Talking Heads felfedezéséhez és világszerte ismertté válásához.

Magyar Nemzet
Forrás: The New York Times2023. 04. 03. 14:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját otthonában, rákbetegség következtében hunyt el Seymour Stein, az amerikai zeneipar egyik legfontosabb alakja. Halálhírét lánya közölte - írta meg a New York Times

A férfi tizenhárom évesen már a Billboardnak írt lemezkritikákat. Először a King Recordsnál, majd a Red Bird Recordsnál építette karrierjét, majd 1966-ban Richard Gottehrerrel megalapította a Sire Records lemezkiadó vállalatot, mely az elmúlt ötven évben rengeteg világhírnévre tett előadót indított el a pályán.

Többek között kiadója volt a Ramonesnek, a Talking Headsnek, a The Cure-nak, a Smiths, Morrisey zenekaroknak, Lou Reednek vagy a Depeche Mode-nak, sőt, Madonnának is.


Borítókép: Seymour Stein (Fotó: rockhall.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.