Eltűnt egy magyar hegymászó Olaszországban

Keresik Győrffy Ákost az olasz hatóságok, a magyar hegymászó pénteken egy hétvégi mászásra indult az olaszországi Monte Rosa-masszívumon, azonban a megbeszélt időpontra nem ért vissza – közölte csütörtökön a Kalifa Alpin Csapat az MTI-vel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 06. 14:27
Before,Mont,Blanc,(monte,Bianco),Summit,4808m,Last,Ascending.,Team
2037004868 Fotó: Soloviova Liudmyla
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint Győrffy Ákos felkutatására szerdán „teljes erővel elindult a keresés az olasz hatóságok és a magyar konzulátus közreműködésével”. A csapat a család kérését tiszteletben tartva nem ad további információt.

A tervek szerint Győrffy Ákos április 8-án indulna útnak, hogy oxigénpalack nélkül megmássza a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsát, a 8586 méter magas Kancsendzöngát. Az alaptáborig vele tartana a hegyen 10 éve eltűnt Kiss Péter hegymászó édesapja és testvére is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.