időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

Négy gyermek meghalt, miután egy ámokfutó baltával támadt egy óvodára

Magyar Nemzet
Forrás: Foxnews, BBC
2023.04.05. 18:05 2023.04.05. 18:47
Négy gyermek meghalt, miután egy ámokfutó baltával támadt egy óvodára

Négy gyermek meghalt, három másik pedig megsérült a brazíliai Blumenauban található Cantinho Bom Pastor óvodában történt baltás támadásban – adta hírül a FoxNews.

„Szomorúan hallottam a sajnálatos hírt, hogy a blumenaui Cantinho Bom Pastor magánóvodát megtámadta egy bérgyilkos, aki gyerekekre és alkalmazottakra támadt. Sajnos négyen meghaltak, és három gyermek megsebesült” – írta a Twitteren Jorginho Mello, Santa Catarina állam kormányzója, aki azt is hozzáfűzte, hogy azonnal riasztotta a biztonságiakat, és a gyilkost sikerült is letartóztatni. 

Az Associated Press információi szerint az állami tűzoltók megerősítették, hogy a férfi baltával támadt a napköziben tartózkodókra. A rendőrség szerint a halott gyermekek között három fiú és egy lány volt, ők 5 és 7 év közöttiek. A televíziós riportokban síró szülők láthatók a dél-brazíliai magánóvoda előtt.

„Nincs nagyobb fájdalom, mint egy családé, amely elveszíti gyermekeit vagy unokáit, főleg, ha ártatlan és védtelen gyermekek elleni erőszakos cselekmény történik. Részvétem és imáim az áldozatok családjaiért és Blumenau közösségéért a Bom Pastor napközi otthonban történt szörnyűség miatt” – üzente Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök a Twitteren a támadásra reagálva. Hozzáfűzte:

„Minden emberi lénynek, akiben van keresztény érzés, elfogadhatatlan egy ilyen tragédia, ez a viselkedés, az abszurd gyűlölet és a gyávaság”.

A BBC szerint a 25 éves férfinak úgy sikerült bejutnia a napközibe, hogy átugrott az óvoda kerítésén. A támadó utóbb úgy döntött, feladja magát, így most őrizetben van. A városban háromnapos gyászt hirdettek ki. 

Borítókép: Az ámokfutás helyszíne (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.