Jelentősen megnőtt Trump népszerűsége a vádemelés óta

A republikánus előválasztáson indulók közül a volt amerikai elnök a legnépszerűbb jelölt.

Magyar Nemzet
Forrás: Reuters2023. 04. 04. 9:41
TRUMP, Donald
New York, 2023. április 04. Donald Trump korábbi amerikai elnök támogatói a politikus érkezésére várnak a New York-i Trump-toronynál 2023. április 3-án, egy nappal bírósági meghallgatása elõtt. Trump ellen Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész vizsgálata nyomán március 30-án emeltek vádat a Stormy Daniel pornószínésznõnek törvénytelenül kifizetett és elszámolt hallgatási pénz fizetésének ügyében, valamint a költségvetési és kampányfinanszírozási törvények megsértése miatt. A következõ évi elnökválasztáson indulni kívánó Trump ártatlannak vallja magát, az eljárást politikai indítékúnak minõsítette. Ez az elsõ alkalom az Egyesült Államok történetében, hogy egy volt elnök ellen büntetõeljárás indul. MTI/AP/Bryan Woolston MTI/EPA/Will Oliver Fotó: Will Oliver
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnöknek 44-ről 48 százalékra növekedett a támogatottsága a republikánus párti szavazók körében – derül ki a Reuters hírügynökség friss felméréséből, amelyet azután készítettek, hogy Trump ellen vádat emeltek Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész vizsgálata nyomán.

A vádemelés tehát nem hogy csökkentette Trump népszerűségét, hanem – úgy tűnik – arra készteti a republikánus híveket, hogy volt elnökük védelmére siessenek. Trump támogatottsága néhány héttel ezelőtt még 44 százalékos volt. Mindeközben Florida kormányzójáé, Ron DeSantisé 30 százalékról 19 százalékra csökkent, igaz, a politikus csak utalt rá, de még nem jelentette be hivatalosan, hogy indulni szándékozik a jövő évi republikánus előválasztáson, amelyen a 2024-es elnökválasztás republikánus jelöltjét választják meg.

A Reuters azt is megállapította felmérésében, hogy az összes megkérdezett 51 százaléka szerint politikailag motivált a vádemelés Donald Trump ellen, a republikánus megkérdezettek 80 százaléka vélekedett így.

Donald Trump ma jelenik meg a New York-i bírósági meghallgatáson. A volt elnök ellen a Stormy Daniels pornószínésznőnek törvénytelenül kifizetett és elszámolt hallgatási pénz fizetésének ügyében, valamint a költségvetési és kampányfinanszírozási törvények megsértése miatt emeltek vádat. A következő évi elnökválasztáson indulni kívánó Trump ártatlannak vallja magát, az eljárást politikai indítékúnak minősítette. Ez az első alkalom az Egyesült Államok történetében, hogy egy volt elnök ellen büntetőeljárás indul.

Borítókép: Donald Trump támogatói a politikus érkezésére várnak a New York-i Trump-toronynál 2023. április 3-án, egy nappal bírósági meghallgatása előtt (Fotó: MTI/AP/Bryan Woolston MTI/EPA/Will Oliver)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.